Măsurile anunţate de ministrul Românilor de Pretutindeni, după tragedia cu românii morţi în Ungaria

10 iunie 2018 | 1 Comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Natalia Bumbac

Lista tuturor transportatorilor autorizaţi din ţară va fi publicată pe pagina electronică a Ministerului Românilor de Pretutindeni, a anunţat ministrul Natalia Intotero (foto), cu ocazia unui eveniment de la Târgu Jiu. În plus, pentru românii care intenţionează să muncească sezonier în agricultură în afara graniţelor, ministerul menţionat desfăşoară o campanie de informare despre riscurile la care se supun şi cum ar putea să le evite.

Declaraţia ministrului Natalia Intotero vine în contextul în care, luna trecută, nouă români care se întorceau acasă de la muncă din Slovenia au pierit într-un accident rutier petrecut în Ungaria.
Campania denumită „Informare acasă! Siguranţă în lume!” se desfăşoară la nivel naţional, fiind implicate toate ministerele cu atribuţii în domeniu. „Campania se desfăşoară în două etape, prima în mai – iunie, dedicată tinerilor. (… ) A doua etapă o vom derula în lunile septembrie – octombrie, (…) o axăm în special pe informarea cetăţenilor care doresc să muncească sezonier, în special în agricultură, unde sunt cele mai multe dificultăţi şi cele mai multe evenimente nefericite pentru cetăţenii români, care au plecat din ţară, au ajuns în ţările respective, nu a fost locul de muncă promis, ba mai mult, li s-au luat documentele, au devenit prizonieri, au ajuns să fie sclavi, plătiţi cu o sumă de bani foarte mică. E foarte important pentru cei care doresc să muncească în afara graniţelor să ştie că în cadrul Ministerului Muncii există platforma EURES, unde pot găsi toate aceste oferte disponibile în ţările din lume şi în special din Uniunea Europeană”, a spus ministrul Natalia Intotero.
Ministrul Românilor de Pretutindeni a mai precizat că săptămâna aceasta, va discuta cu ministrul Transporturilor despre societăţile care efectuează transport internaţional de persoane.
„Noi dorim să îi informăm pe români că e bine, pentru a preîntâmpina necazuri, să plece cu anumite cunoştinţe de aici, de acasă. În sensul că, de la început, să caute un loc de muncă oferit în condiţii bune şi cu carte de muncă, să fie atenţi la ofertele de muncă şi la firmele care fac selecţia, să fie atenţi la firmele de transport. (…) Ne dorim să avem o discuţie cu transportatorii şi, din partea Ministerului Transporturilor, să obţinem o listă cu firmele de transport autorizate, pe care să o transmitem tuturor misiunilor diplomatice, dar şi tuturor reprezentanţilor mediului asociativ. O vom publica şi noi pe site-ul ministerului, pentru a-i informa pe cetăţeni că statul garantează pentru cei care sunt autorizaţi, pentru ceilalţi e o asumare proprie a răspunderii”, a mai spus ministrul, amintind accidentul petrecut în Ungaria.

Loading...

Comentarii (1)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Dr.GHEORGHE P. BUDAU spune:

  DOAMNEI MINISTRU
  ASOCIATIA ANTIPARKINSON DIN ROMANIA inmatriculata la nr.1995/18.04.2016 in Registrul comertului, cu sediul in DEVA str. BD DACIA telefon 0745 231 153, avand contul Cont BCR Deva RO20RNCB0160054235850001 reprezentata prin DAN RAICAN PRESEDINTE . LA INITIATIVA Col(r).MEDIC dr. Budau P. Gheorghe cofondatorului asociatie si imputernicit mobil 0723854485 Propunere de ORGANIZAREA UNUI Eviment la Deva Cu ocazia Marii Uniri la o data stabiliita in perioada luna septembrie – octombrie2018.
  1. INVITARE EXCELETEI SALE AMBASADOAREI FRANTEI ES. Michèle RAMIS
  2. Propunere de parteneriat INTRE Ministerul Românilor de Pretutindeni si Asociatia AntiParkinson Romania prefata in care sa va exprimati mesajula Domnului privid editarea unei lucrari stintifice bazata pe un fond arhivistic amplu provenit mai ales militar,medicana casi contributia esentiala al partidelor istorice indeosebi ,MONARHIA,BISERICA,ARMATA,PERSONALITATI ROMANE SI STRAINE: Contributia Misiunii Sanitare Franceza-M.H. Berthelot, la reorganizarea Serviciului Sanitar Militar Roman, grabind Marea Unire. ’Vive la France –Vive la Roumanie’ sau ”BERTHELOT SI HUNEDOARA” ”GLORIE EROILOR SANITARI POATE CA MINISTERUL REPORTIZRZAUN UN BUGET PRNTRU EDITAREA LUCRARII .DEOSEMENEA IMPREUNA CU BISERICA SI MINITERUL APARARII NATIONALE 275HIRSON,2 SA SE FACA PARASTASE SI POMENIRI cu depunere de coroane IN CIMITIRELE UNDE SUNT EROI ROMANI CAZUTI LA DATORIE IN VESTTUL EUROPEI FRANTA, 687 LA CIMITIRUL
  ROMANESC DE LA SOUTZMATT,472HAUGUENAU ,281EFRI 275IHISON,275HIRSON 197
  STRASBURG.MORMANTUL GENERALULUI BERTLOTESTE LA NERVIEUX
  Cu stima .Vamultumim
  Dan Raican dr,Gheorghe Budau Deva 11.06. 2018

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Anunţul drumarilor pentru şoferi

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara (DRDP) a anunţat la sfârşitul săptămânii trecute, că traficul rutier pe Drumul Naţional...

Bulina neagră, 11.06.2018

Dorin Curtean, viceprimarul localităţii Petrila Pentru că a declarat, referitor la o stradă din oraş, că nu avea idee că...

Bulina albă, 11.06.2018

Dr. George Litarczek, din Petroşani, considerat „părintele anesteziei“ Pentru că la toate congresele la care este invitat pe mapamond nu...

Închide