Comunitate

Măsuri stricte la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad

Magdalena Şerban

După ce la Sanatoriul de Pneumoftiziologie din Brad au fost luate măsuri pentru pregătirea spaţiilor şi a personalului medical pentru preluarea, găzduirea şi tratarea pacienţilor COVID-19, activitatea se desfăşoară în baza unor coordonate stricte de prevenţie şi siguranţă.
„Personalul TESA lucrează sub formă de telemuncă, iar cel medical în sistem de ture şi gărzi. Legat de cazuistică, am avut un grup de 12 persoane în carantină şi un caz confirmat pentru care am luat toate precauţiunile, astfel încât tratamentul aplicat aici a mers foarte bine, iar personalul nostru a rămas neinfectat. Avem pacienţi cu insuficienţă respiratorie, boli cronice respiratorii severe, aşa că ar fi crimă să îi expunem şi să ne expunem la un astfel de virus. Şefii de tură îi verifică pe cei care intră de serviciu, se ia temperatura şi se dau declaraţii pe propria răspundere conform cărora nu au fost contacţi, deci cam în acest mod lucrăm pe toată durata pandemiei. Circuitele sunt asigurate şi se respectă întocmai. Din păcate, am observat în ultimele zile că în comunitatea brădeană au luat amploare cazurile pozitive. Mă refer atât la comunele limitrofe, cât şi la municipiul Brad. Sper în revenirea la un trend descendent. Ce mai vreau să specific e că în curtea unităţii noastre există un cort de triaj (se completează un chestionar specific şi se realizează examen clinic), iar echipamentul de protecţie îl avem complet. L-am achiziţionat cu greu, din primele zile (combinezoane, măşti, acoperitori de pantofi şi capeline, mănuşi etc). Preţurile au crescut, oferta de pe piaţă era destul de redusă şi la acea oră, întreaga conjunctură fiind una dificilă. Doresc să le mulţumesc colegilor mei pentru implicare şi efortul pe care îl depun, fiind mereu pe baricade pentru a-i ajuta pe cei aflaţi în suferinţă”, a afirmat medicul primar pneumolog Marcel Iosif Cârjea (foto), managerul Sanatoriului de Pneumoftiziologie Brad.
Acesta a mai spus că sub formă de donaţie s-au primit 20 de viziere din partea Colegiului Naţional „Decebal“ din Deva, iar Consiliul Judeţean Hunedoara a sprijinit instituţia medicală cu o mie de măşti chirurgicale. De precizat că aici sunt 18 paturi destinate carantinării sau tratamentului pacienţilor cu COVID-19 în situaţia majoră în care spitalele din judeţ ar fi pline. Se înţelege că vizitarea pacienţilor internaţi este interzisă, singura modalitate de comunicare cu aceştia fiind cea telefonică sau electronică. Pachetele se pot lăsa la poartă.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura