Sport

Măsuri speciale de securitate la derby

Ciprian Marinuţ

Clubul Minerul Uricani a solicitat sprijinul jandarmeriei la derby-ul cu Club Jiul Petroşani, pentru a fi evitate eventualele incidente sau conflicte între suporteri. Partida dintre primele două clasate în Liga a IV-a se va disputa mâine, de la ora 11.00, şi va decide campioana judeţului în sezonul 2010-2011.
 

Se tem de incidente şi de manevre
Organizatorii partidei încearcă să mobilizeze cât mai multe forţe de ordine, pentru ca „meciul meciurilor” să nu fie tulburat de incidente. „Vrem să prevenim orice fel de conflict, aşa că am solicitat şi sprijinul Jandarmeriei. Îi aşteptăm pe oaspeţi cu pâine şi sare, dar şi cu goluri multe. Vă asigurăm că va fi un climat adecvat, pentru ca acest meci să se desfăşoare fără incidente”, a spus primarul Uricaniului, Dănuţ Buhăescu. „Am primit o solicitare din partea clubului Minerul Uricani de a asigura ordinea la meciul cu Club Jiul. În mod normal, jandarmii nu au atribuţii la meciuri de Liga a IV-a, dar pentru că e vorba de un derby local, în care se decide promovarea şi există anumite riscuri de incidente vom răspunde solicitării organizatorilor. Jandarmeria va avea efective numai în afara stadionului şi va inteveni doar în cazul unor probleme majore”, a precizat Nicolae Răducu, purtătorul de cuvânt al IJJ Hunedoara.
Dincolo de problema evitării incidentelor, oficialii de la Minerul Uricani se tem şi de eventualele manevrele de culise ale adversarilor. „Mă tem de prestaţia brigăzii de arbitraj şi de faptul că unii jucători ai mei ar fi fost deja contactaţi de Club Jiul, pentru a trânti meciul”, a spus Dănuţ Buhăescu.

„Îi vom bate clar”
Fără grija incidentelor şi a „trădării” unor jucători, Daniel Huza, antrenorul de la Jiul, spune că victoria va fi clar de partea grupării sale. „Îi vom bate clar, aşa cum s-a întâmplat şi în partida cu Universitatea Petroşani. Nu îmi fac nici un fel de probleme că nu vom câştiga şi nu ne vom vedea de drumul nostru. Nu ne interesează ce spun cei de la Uricani”, a afirmat Huza. Club Jiul are două puncte avans în clasament şi orice alt rezultat decât victoria minerilor îi asigură echipei din Petroşani rămânerea pe locul întâi.
Partida va fi arbitrată de o brigadă formată din Denis Haidiner (Hunedoara) – la centru, Cristian Petrean (Deva) şi Marius Pavăl (Simeria) – asistenţi, iar observator din partea AJF Hunedoara va fi Sorin Ciotlăuş (Deva).

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.