Actualitate

Măsuri preventive şi testări pentru Covid-19 la Consiliul Judeţean

Adriana Năstase

Creşte numărul salariaţilor de la Consiliul Judeţean care au fost infectaţi cu noul virus. În prezent sunt şase salariaţi cu Covid-19. În aceste condiţii, conducerea instituţiei a decis testarea salariaţilor care au dorit asta.

Costurile le suportă instituţia
„În data de 02 septembrie au fost testaţi – costurile fiind su­por­tate de instituţie – 11 angajaţi (de la Serviciul Administrare Drumuri, Serviciul Investiţii), toate testele fiind negative. Între timp, doi dintre angajaţii de la Serviciul Administrare Drumuri s-au pozitivat, unul dintre ei fiind contact direct al unui alt an­gajat de la Compartimentul de Management al Sistemului Inte­grat al Deşeurilor, care a şi intrat în izolare pentru 14 zile. Doi dintre colegii acestuia din urmă, fiind consideraţi şi ei contacţi direcţi au fost testaţi în data de 15 septembrie, rezultatele testelor fiind negative. Celor doi le-a fost recomandat să intre în izolare la domiciliu pentru următoarele 14 zile. Recoltarea probelor s-a făcut la Spitalul Judeţean de Urgenţă Deva”, se arată într-un comunicat al instituţiei judeţene.

Dezinfecţie generală
„În cadrul Serviciului Transporturi, un angajat care s-a simţit rău s-a testat din proprie iniţiativă, rezultatul fiind ne­gativ, iar un alt angajat, aflat în concediu, a intrat în izolare la domiciliu, deoarece are un caz confirmat de Covid în familie. După fiecare confirmare a unui caz pozitiv în cadrul insti­tuţiei, s-a recurs la dezinfectarea spaţiilor interioare ale Con­siliului Judeţean Hunedoara – birouri, holuri, sala de şedinţe – precum şi ale celor utilizate de Instituţia Prefectului, acti­vitate realizată de o firmă specializată. De asemenea, pentru vineri, 18 septembrie, este programată o dezinfecţie generală în interiorul clădirii, care se va realiza după înche­ierea programului de lucru.Menţionăm că în toată această perioadă, au fost luate măsuri de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2. Angajaţii poartă mască de protecţie în spaţiile închise, se respectă distanţarea fizică, birourile sunt dotate cu dezinfectanţi pentru mâini şi suprafeţe, la intrarea în Consiliul Judeţean Hunedoara există dispensere cu dez­infectant pentru mâini, iar accesul angajaţilor în incintă se face doar în urma termoscanării”, susţin reprezentanţii CJ Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.