Măsuri excepţionale luate de operatorul de apă din Valea Jiului

13 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

Maximilian Gânju

Operatorul de apă şi canalizare din Valea Jiului şi-a dotat punctele strategice, adică staţiile de tratare a apei, cu o serie de module în care vor sta angajaţii în cazul unor situaţii critice.

Mai exact, dacă următorul val de infectare cu noul coronavirus va afecta şi ApaServ Valea Jiului, conform planului de criză elaborat, populaţia Văii Jiului va avea apă potabilă fără probleme. Conducerea societăţii a achiziţionat câteva containere echipate şi utilate cu tot ceea ce este necesar pentru ca angajaţii staţiilor de tratare să poată sta câte două săptămâni la locul de muncă şi să asigure funcţionarea staţiilor şi alimentarea cu apă a Văii.
”Din cauza acestei pandemii, care nu ne dă pace şi nu ştim cât va dura, printre alte obligaţii pe care le avem conform decretelor emise pe perioada stării de urgenţă, noi trebuie să funcţionăm şi să asigurăm alimentarea cu apă potabilă a populaţiei. În sensul acesta noi am făcut trei scenarii, în care circa 10 la sută din personal ar fi indisponibil. Al doilea prevede că 30 la sută şi ultimul 50 la sută din angajaţi ar fi indisponibili. Cu toate astea, noi trebuie să acţionăm astfel încât să asigurăm apă populaţiei. Aşa am ajuns la soluţia ca pentru a asigura funcţionalitatea trebuie să lucrăm în regim de autoizolare, iar acest lucru ne-a obligat să achiziţionăm aceste containere. Fiecare dintre ele este echipat cu câte două dormitoare pentru două persoane, dotate cu tot ce trebuie astfel ca în momentul în care va fi nevoie să putem asigura izolarea a câte două schimburi la staţii, schimbul fiind de două persoane, pe o perioadă de două săptămâni. Orice se va întâmpla, şi dacă ajungem la 50 la sută din personal indisponibil, noi putem asigura alimentarea cu apă a populaţiei şi funcţionarea staţiilor”, a declarat Cristian Ionică, directorul general al SC ApaServ Valea Jiului.
Containerele au costat 120.000 de lei, au încălzire, paturi, dulapuri şi asigură confortul necesar angajaţilor. Dacă se va ajunge în situaţia de a se lucra în regim de izolare, ApaServ va asigura şi masa echipelor printr-o firmă de catering. ”Nu ne dorim să fie funcţionale, să le folosim mai exact, dar noi trebuia să ne luăm toate măsurile. Dacă totuşi va fi nevoie să le utilizăm, vor fi câte două echipe care vor lucra pe două schimburi de câte 12 ore fiecare”, a mai declarat directorul general al SC Apa Serv Valea Jiului.
Operatorul de apă şi canal din sudul judeţului Hunedoara este printre puţinii din ţară care a luat asemenea măsuri în urma cărora are siguranţa că, indiferent de situaţie, va putea furniza apă populaţiei fără probleme.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
S-au împlinit 140 de ani de la constituirea Societăţii de Istorie şi Arheologie a Comitatului Hunedoara

În urmă cu 140 de ani, pe 13 mai 1880, la Casina din Deva, s-a întrunit Adunarea generală de constituire...

Lemne confiscate şi amenzi de zeci de mii de lei

Prins cu ocaua mică, un tânăr de 23 de ani s-a ales cu o amendă de 4.000 de lei, pentru...

Dosar penal pentru substanţe periculoase

Mai multe kilograme de fungicid şi 10 litri de erbicid cu termen de valabilitate expirat, asta au descoperit poliţiştii Serviciului...

Închide