Actualitate

Mascații au tăbărât peste infractorii din Hunedoara

Adriana Năstase

Acțiune de amploare a polițiștilor hunedoreni pentru prinderea unor infractori în municipiul Hunedoara. Doi hoți au fost arestați pentru 30 de zile, în urma acțiunii.

Percheziții
„Polițiștii din cadrul Poliției Munici­piu­lui Hunedoara şi cei ai Secției de Poliție Ru­rală Hunedoara, cu sprijinul lup­tă­torilor Serviciului Acţiuni Speciale, au des­fă­șurat, în data de 26 septembrie, o razie pe raza municipiului Hunedoara, în zone cu risc criminogen ridicat. Acţiu­nea a avut drept scop depistarea și luarea mă­su­rilor legale față de pre­zum­tivii autori ai unor infracțiuni, dar şi prevenirea comi­terii faptelor comise cu violență ori a celor îndreptate împotriva patrimoniului persoanelor fizice sau juridice. În cadrul raziei, au fost legiti­mate peste 180 de de persoane şi au fost controlate 27 de au­to­vehicule, iar pentru abaterile cons­ta­tate la regimul circulaţiei rutiere au fost aplicate opt sancţiuni contravenţionale, au fost re­ţi­nute patru permise de condu­cere şi a fost retras un certificat de în­ma­tri­culare. În cadrul aceleiaşi acţiuni, poli­ţiş­tii au pus în aplicare trei mandate de percheziție domiciliară, la locuințele unor hunedoreni în vârstă de 14, 22 şi de 34 de ani, bănuiţi de comiterea, în pe­rioada mai-septembrie 2022, a mai multor in­fracțiuni de furt calificat, pe raza munici­piu­lui Hunedoara (furturi din autoturis­me, casetele cu bani din to­no­maturile de lapte, din locuințe sau anexe gospo­dă­rești comise prin efracție și/ sau escala­da­re)”, au anunțat cei de la IPJ Hunedoara.

Au recuperat o parte din bunuri
Polițiștii au reușit să recupereze o parte dintre bunurile sustrase: scule, bici­clete, aparatură electronică şi elec­tro­­cas­nică, telefoane mobile, bani, biju­terii sau ceasuri de lux, acestea fiind gă­site la locuinţele celor trei suspecți. Doi tineri, în vârstă de 22 şi de 34 de ani, au fost reținuți pentru 24 de ore. Aceștia au fost prezentaţi magistraţilor Parche­tu­lui de pe lângă Judecătoria Hunedoara, pri­mind mandate de arestare preventivă pe o perioadă de 30 de zile.Polițiștii con­ti­nuă cercetările, în acest caz, în vederea sta­bilirii întregii activităţi infracţionale.