Mărturia bărbatului care a salvat pacienți din incendiul de la Simeria

Un hunedorean cu suflet mare a fost cel care a le-a sărit în ajutor pacienților aflați în spitalul CFR Simeria când a izbucnit incendiul. Datorită lui și a unor muncitori, nefericitul eveniment nu s-a soldat cu victime.poza

Octavian Man a observat ieri după-amiază fumul ieșind de pe geamul salonului situat la etajul întâi al unității medicale și a alertat paznicul. ”Am văzut fumul ieşind pe geam, de la etajul unu, unde ştiam că este secţia de Chirurgie, şi am mers imediat în spital şi l-am anunţat pe Sandu, paznicul pe care îl cunoşteam. I-am spus că a luat foc spitalul și nu-i venea să creadă. Între timp, o asistentă a ieșit afară şi a văzut că este incendiu, că fumul şi flăcările s-au dezlănţuit. Am urcat, împreună cu băieții care construiesc o biserică în apropiere, la etajele doi și trei și am început să scoatem oamenii afară. Ne-am pus salopetele la gură și i-am scos în spatele spitalului, pe strada Atelierului”, a povestit salvatorul.

Din cauza fumului dens, la etajul de unde a pornit incendiul, era imposibil să intri. ”Nu s-a putut intra, am încercat și nu am reușit, dar nu era nimeni acolo. Oamenii erau panicați, nu știau ce se întâmplă, își puneau cârpe la gură să nu inhaleze fum. Încercam să îi calmăm și să îi ajutăm să coboare scările, pentru că asta era cel mai greu, nu vedeai nimic din cauza fumului. O femeie ne întreba unde o ducem, noi îi direcționam spre ambulanțe. Am scos vreo șase sau șapte persoane, trei femei și patru bărbați, cam așa”, a mai spus Octavian Man. După ce a trecut pericolul, bărbatul care a salvat viețile bolnavilor a ajuns și el la spital pentru a primi îngrijiri medicale, deoarece a fost ușor intoxicat cu fum. Acum este în afara oricărui pericol. (Oana Mihnea)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.