Eveniment

Martor mincinos în dosarul „Tsunami 2”

Livia Botici

Ieri, la Tribunalul Hunedoara, s-a desfăşurat un nou termen al dosarului în care 14 hunedoreni sunt cercetaţi pentru trafic de droguri. În timpul procesului, unul dintre cei doi martori audiaţi de judecători şi-a schimbat declaraţia din faza de urmărire penală, susţinând că la acea dată a minţit de frică.

„Am fost prost”
Adrian Oprin, martorul propus pentru audiere de avocatul lui Ciprian Borlea, unul dintre cei acuzaţi de trafic de droguri, a uimit, ieri, toată sala de judecată cu schimbarea declaraţiei sale. Cu toate că, potrivit anchetatorilor, în faza de urmărire penală, acesta a declarat că este prieten cu Ciprian Borlea şi că de obicei, la cafeaua de dimineaţă, Borlea îi oferea ţigări cu droguri în ele, la procesul de ieri, martorul a spus că nimic nu este adevărat. „Am minţit atunci când mi s-a luat declaraţie referitor la Ciprian Borlea. Îl cunosc, dar niciodată nu mi-a dat droguri şi nu ştiu ca el să consume astfel de substanţe. Nu am fost ameninţat de nimeni să-mi schimb declaraţia, acesta este adevărul adevărat. Atunci am minţit, pentru că am fost prost. Îmi era frică să nu fiu arestat, pentru că eram cercetat pentru furt de benzină dintr-o maşină. Nu cunosc pe nimeni altcineva din acest dosar, în afară de Ciprian Borlea”, a spus Adrian Oprin în faţa judecătorului. Cu toate acestea, atunci când unul dintre avocaţi a întrebat dacă îl cunoaşte pe Gabriel Grasu, un alt băiat acuzat în acest dosar, martorul a spus că… da. „Îl cunosc şi pe el, suntem vecini, el stă într-o scară a blocului, iar eu în alta”, spune martorul, încurcat în declaraţii.

Hanganu a lipsit
Laurenţiu Alin Hanganu, singurul rămas în arest, dintre cei 14 bărbaţi acuzaţi în dosarul de trafic de droguri „Tsunami 2”, nu a fost prezent la termenul de ieri, deoarece în data de 3 mai, a fost prezentat magistraţilor de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, pentru o altă cauză. Membrii dosarului „Tsunami 2“ au fost reţinuţi în 2009, în urma unor descinderi ale ofiţerilor de la Serviciul de Combatere a Crimei Organizate Hunedoara. La percheziţiile efectuate, s-au descoperit diferite sume de bani, provenite din traficul de droguri, mini-cântare electronice de mare precizie, utilizate la porţionarea stupefiantelor, dispozitive artizanale pentru consum şi resturi ale unor ţigări confecţionate artizanal.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura