Mărtineşti: mandat nou, cu investiţii îndrăzneţe

Magdalena Şerban

Ajuns la al doilea mandat, primarul social-democrat din Mărtineşti, Adinel Botescu (foto), crede că greul abia începe, fiind nevoie de continuarea dezvoltării locale, dar la un alt nivel.

Se schimbă echipa
„Am fost ales cu 61 la sută, iar prezenţa la urne a fost de circa 80 la sută. Le mulţumesc tuturor participanţilor pentru că nu au neglijat să-şi exercite dreptul lor con­sti­tu­ţional, indiferent de opţiunea politică. Avem un Consiliu Local alcătuit din cinci membri ai PSD, trei ai PNL şi unul de la UDMR. Oamenii şi-au dorit ca administraţia judeţeană să fie tot de la PSD şi i-au acordat 48 la sută din voturi. Ca viceprimar vom vedea cu cine vom merge mai departe, deoarece vicele cu care am făcut echipă pe timpul mandatului meu a ieşit la pensie şi nu mai doreşte să can­di­deze. Este omul care a ocupat fotoliul de pri­mar timp de două decenii. Oricum, pr­o­pu­nerea va fi tot de la PSD, consilierii dând girul pentru poziţie”, afirmă Adinel Botescu, pri­marul comunei Mărtineşti.
Ca şi obiective majore pe care acesta urmăreşte să le implementeze în viitorii patru ani, unul ar fi canalizarea, iar cel de-al doilea e gazul metan. ,,Studiul de fezabilitate pentru introducerea reţelei de canalizare în toate satele plus staţie de epurare la Turmaş e depus la Compania Naţională de Investiţii. Aşteptăm un curs pozitiv al lucrurilor. Şi pentru reţeaua de gaz sunt efectuate măsurătorile, am primit acordul de principiu de la Transgaz, dar intervine o problemă ce ţine de numărul de focuri. Sunt cu mult mai puţine de 3.000, cât se prevede. Aşa că vrem să facem o asociere intercomunitară pentru a rezolva această cerinţă absolut obligatoriu de îndeplinit. Însă să vedem cu cine ne vom asocia, vecinii noştri din apropiere având deja demersul început în altă formulă. De asemenea, tot ce înseamnă reţea de drumuri trebuie modernizată până la finalizare. Vom accesa noile axe europene sau dacă va debuta Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL III”, mai arată primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare