Comunitate

Mărtinești: Despre 2022, numai de bine

Magdalena Șerban

Alături de Beriu, comuna Mărtinești a devenit un punct important pe harta cul­ti­vatorilor de afine, lucru deloc rău pentru comunitate. Iar pe lângă asta, nici dările locale nu vor goli buzunarele celor de aici.

Iată, vin investitorii!
„Am aplicat indicele pentru rata inflației, deoarece trebuie să respectăm legea (Codul Fiscal), dar nu am crescut valorile la taxe și impozite. Zece la sută vor avea reducerea și în anul 2022 toți cei care plătesc integral până în ultima zi din martie. În discuție sunt persoanele fizice. Ca și grad de colectare, am depășit 90 la sută pentru 2021, deci nu cred că e cazul că ne la­men­tăm prea tare. Dacă punem la so­co­teală că am traversat și încă mai parcurgem vremuri pandemice cu neajunsuri și minusuri, stăm bine cu încasările. Cetățenii pot achita dările în numerar sau prin virament bancar. Nu ne-am mobilizat să implementăm și plata online, până de curând întâmpinând pro­ble­me mari cu semnalul la Internet. Însă s-au soluționat și se schimbă datele problemei. Pe viitor, luăm în calcul să facem și asta pentru ca persoanele care au plecat cine știe prin ce colțuri ale lumii să aibă posi­bi­litatea să plătească în regim electronic. Și nu doar acestea, ci toți care o consideră o metodă la îndemână și rapidă ”, a arătat primarul din Mărtinești, Adinel Ioan Botescu (foto). Alesul a mai spus că la final de 2021, administrația publică nu a rămas cu arie­rate, iar pentru asistență socială și sa­larii, plă­țile au fost făcute la zi. Cât privește in­vestițiile, culturile de afini se extind de la an la an, ceea ce duce la noi locuri de muncă și bani la buget. Ba mai mult, tot pe același sector, datorită terenurilor propice pentru un rod bun, niște persoane fizice au achi­ziționat pământ pentru a cultiva afini.

Top trei obiective
Și totuși, planurile investiționale își reiau poziția favorită, mai exact cea prioritară. “Mo­dernizarea drumurilor de interes (asfal­tare, rigole de scurgere, podețe, căi de acces la proprietăți în satele Dâncu Mare și Jeledinți) plus canalizare în localitățile apar­ținătoare și stații de epurare, toate accesate prin Programul Național Anghel Saligny, ne sunt indispensabile pentru dezvoltare. Mai amintesc și rețeaua de distribuție a gazelor naturale, utilitate pe care dorim să o avem și noi”, a declarat primarul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura