Comunitate

Început de an în forță pentru SPÎGM Deva

Magdalena Șerban

Între lucrările de toaletare a arborilor și con­fecționarea în regie proprie a băn­cu­țelor, meselor și coșurilor stradale, cei de la Serviciul Public de Întreţinere şi Gospo­dă­rire Municipală (SPÎGM) Deva și-au trasat planul de acțiuni pentru acest an. Totodată, patinoarul montat în zona Cetății se bucură de mare succes.

Ce e deteriorat va fi înlocuit
„La finele anului 2021a debutat toaletarea pomilor și asta se va întâmpla până când ar­borii intră în vegetație. Depindem foarte mult de condițiile meteorologice. Dacă sunt temperaturi scăzute sub șapte grade ori plouă și e pericol de accidente, nu putem ac­ționa. Sunt două echipe în teren, una în inte­ri­orul cartierelor devene pentru a soluționa ce­rerile primite de la cetățeni (prin aso­cia­țiile de proprietari, în cazul blocurilor) și una este la intrarea în oraș pentru a interveni la reducerea înălțimii plopilor. În 2022 con­ti­nuăm cu producția de băncuțe, mese și co­șuri de gunoi, având în perspectivă înlocu­i­rea întregii mese lemnoase deteriorate. Acolo unde constatăm că s-a stricat, nu mai peticim, ci înlocuim. În discuție sunt și zonele reabilitate din fonduri europene, deoarece scurgerea anilor sau soarele excesiv, ume­zeala, înghețul toate acestea și-au lăsat am­prenta. La începutul primăverii, având deja pregătit totul, trecem la treabă. Avem niște mo­dele noi de băncuțe cu spătar ce vor fi am­plasate în zona Casei de Cultură”, a precizat Irinel Faur (foto), directorul S.P.Î.G.M. Deva. Reamintim că locuitorii municipiului pot transmite instituţiei sugestii, sesizări, propuneri sau opinii, la nr. de telefon 0254-233.588.

Patinăm până la jumătatea lunii viitoare
Pe de altă parte, patinoarul amenajat în Parcul Cetății a fost luat cu asalt de copii, părinți și bunici, iar distracția va continua, po­trivit reprezentanților S.P.I.G.M, cel puțin până în 15 februarie, vremea jucând un rol de­finitoriu. Accesul se face cu respectarea măsurilor sanitare și de distanțare socială în vigoare, iar capacitatea maximă admisă a fost atinsă de nenumărate ori, sărbătorile aducând dorința de relaxare, dar și de puțină mișcare, după mesele copioase și statul în casă. ,,Ne pare rău pentru disconfortul cau­zat tuturor celor care au fost nevoiți să aș­tepte până să li se permită accesul în pa­ti­noar și sperăm că din momentul intrării, s-au simțit extraordinar. Au fost multe dăți când efectiv nu mai era suficient pentru câtă ce­rere exista. Vă mulțumim pentru înțelegere și vă dorim tuturor un an nou mai bun, cu să­nătate, bucurii și realizări pe toate planurile“, a mai spus directorul.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura