Marius Surgent, deputat ALDE de Hunedoara, declară: Se impun criterii noi pentru acordarea de ajutoare sociale

21 februarie 2018 | 12 Comentarii | Publicat in: Politica si administratie

Printr-o iniţiativă legislativă propusă de cinci parlamentari ALDE, unul dintre semnatari fiind şi deputatul Marius Surgent (foto), se doreşte stabilirea unor noi criterii de acordare a ajutorului social.
În opinia deputatului Marius Surgent, în forma actuală, legea care stipulează modul în care sunt acordate ajutoarele sociale este una destul de permisivă, încurajând dezinteresul unor beneficiari de a-şi găsi un loc de muncă.
„Sunt situaţii în care o persoană are nevoie de ajutor pentru a trece peste o perioadă mai grea din viaţa sa. Atunci, statul trebuie să intervină prin mijloacele pe care le are la îndemână pentru a susţine acea persoană. Dar în momentul în care constaţi că pentru persoana respectivă traiul din ajutoarele sociale a devenit un mod de viaţă, cred că este nevoie ca statul să intervină”, a spus deputatul Marius Surgent.
Refuzul unui loc de muncă sau neparticiparea la cursurile de formare profesională sunt doar două dintre motivele pentru care o persoană care beneficiază de ajutor din partea statului îşi poate pierde acest statut.
Deputatul Marius Surgent spune că această iniţiativă legislativă are ca scop principal de a-i determina să-şi caute un loc de muncă pe cei care s-au obişnuit să trăiască din ajutoarele sociale oferite de stat. „Această iniţiativă legislativă îi vizează în principal pe acei beneficiari de ajutoare sociale care şi-au făcut un obicei din a-şi duce traiul de zi cu zi doar cu ceea ce le dă statul. Nu pot să concep că o persoană, care beneficiază de ani de zile de asistenţă socială din partea statului, nu a reuşit să îşi găsească un loc de muncă. Tocmai de aceea cred că este necesar să modificăm această lege. Ajutorul social trebuie să reprezinte un sprijin la nevoie, nu un stimulent pentru nemuncă”, a concluzionat deputatul.
Printre criteriile noi ce vor fi introduse în legea care stipulează acordarea de ajutor social se pot enumera:
– persoanele majore apte de muncă din familia care beneficiază de acest drept vor avea obligaţia de a presta lunar, la solicitarea primarului, acţiuni sau lucrări de interes local, fără a se depăşi regimul normal de lucru.
– în cazul în care beneficiarii de ajutoare sociale sunt dovediţi că muncesc fără forme legale, îşi vor pierde acest drept.
– refuzul unui loc de muncă sau refuzul de a participa la serviciile oferite de agenţiile teritoriale pentru ocuparea forţei de muncă atrage după sine încetarea dreptului de a primi ajutor social.

Loading...

Comentarii (12)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Vili Rupa spune:

  Ajutorul social este 250 de lei lunar , pentru acești bani se muncește 7 zile în folosul comunității , banii se primesc pentru că muncesc acești oameni . Din acești bani nu poți să ai un trai decent ,nici să te îmbogățești ,este umilitor și chinuitor viața acestor cetățeni care trăiesc din acești bani și vreți prin lege să nu le mai da-ți nimic , vreți să fure sau să vă de-a în cap pe stradă și să vă fure plasa cu mâncare pentru că nu au nimic .Un deținut care a făcut o infracțiune penală este arestat și întreținut de stat cu 2800 de lei lunar ,nu vă revoltă ?

 2. Cucuvea spune:

  Rupa, trecand peste faptul ca Surgent asta nu reuseste sa treaca de nivelul lui de sofer, legea ar trebui modificata astfel incat lenesii si smecherii sa nu frece menta acasa pe banii statului.
  I-am vazut cum lucreaza prin oras, merg cate 20 pe o strada si se fac ca strang gunoaie cateva ore si gata.
  Sunt situatii in care lucreaza la negru, iau si ajutor si sunt multumiti.
  Atunci cand esti in ajutor social ani de zile si refuzi sa te angajezi deja este o problema si nu vad de ce statul sa te tina pe termen nelimitat.

 3. Marius spune:

  Stiu cinense ascunde sub pseudonimul cucuvea. O sa-ti para rau pt ce ai scris. Locuiesti pe aurel vlaicu si esti pensionar mai. Esti cunoscut ca o jigodie.

 4. Aristotel Socrates spune:

  Jigodie e puțin spus.

 5. Cucuvea spune:

  Haha
  Amenintari etc.
  Ce-i gresit in ce am scris eu bai asistatilor?
  Ati frecat menta toata viata pe spatele statului si acum sunteti afectati..vai vai, ce tragedie.
  Daca va chem la munca fugiti care-ncotro…ca-i greu, ca-i de lucru, ca nu puteti…bla bla
  Sunt 250 de locuri de munca libere la fortele de munca.
  E cineva curios?

  p.s. Marius, ai gresit persoana. Dar, tu esti Surgent? Chiar fostul sofer al lui tata Molot?
  Aristotel…esti d-ala care a luat bani de la stat fara munca?
  Eu inca lucrez si platesc taxe si impozite la statul care ma fura legal si care nu mi-a dat nimic gratis.
  Care-i mai jigodie?

 6. Marius spune:

  Atunci da ma pupi in c.r si tu si mata aia curva. Bastard cen esti. Fiicata o mai s..e?

 7. Aristotel Socrates spune:

  Da, am dreptate. Din pâcate. Și ultima postare arată ce jigodie ești. Crezi că anonimatul te salvează ? Nu. Dumnezeu r sus și ne vede pe toți.

 8. Vili Rupa spune:

  Pentru Cucuveaua , am specificat niște cifre referitor la deținuți arestați și asistații sociali , despre asta văd că nu faci diferența și nu ai nicio revoltă , de ce accepți așa mare discriminarea ?

 9. Cucuvea spune:

  Articolul se refera la cei cu ajutoare sociale. Printre beneficiarii de ajutoare se sociale se numara si persoane care nu vor sa munceasca si sunt smecheri.
  Prin restrictii corecte s-ar putea elimina lenesii si smecherii si astfel dubla ajutorul pentru cei care au nevoie in mod real de el.
  Legat de puscariasi retinusem ca cei de la PSD le plangeau de mila si voiau sa-i elibereze.
  Cand calculezi costul pe detinut cum ajungi la suma aceasta? Probabil incluzand si cheltuieli indirecte.
  Cand calculati ajutorul social de ce nu includeti si la ei acele cheltuieli? Apoi vedeti cati bani se toaca pe langa.

  @marius…dupa cum spuneam, nu te ridici mai sus de postul de sofer
  aristotel – Je m’en fous

 10. Aristotel Socrates spune:

  Nu te mai da intelectual câ ești…neutru. Corect e je men fiche.

 11. Cucuvea spune:

  Trecand peste faptul ca “men” inseamna barbati si vine din engleza, varianta ta “corecta” Inseamna acelasi lucru papagal intelectual ce esti!
  Tine doar de nivelul de adresare.
  Mai studiaza…vezi pe Goagale.

 12. Cucuvea spune:

  @aristotel
  As-tu avalé ta langue, perroquet intellectuel?

Scrie un comentariu

Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Prinsă la furat de cărbune

O femeie de 53 de ani, din Aninoasa, este cercetată penal pentru tentativă de furt, după ce a fost prinsă...

Victor Ponta, un Emmanuel Macron al României?

Fostul premier Victor Ponta (foto) revoluţionează viaţa politică dacă va reuşi să promoveze mişcarea de tip „En Marche!” în România....

Martorii nu s-au prezentat la audieri

Ieri, la Tribunalul Hunedoara a avut termen de judecată dosarul în care Adrian Stoicoi (foto), zis „Adi Bocşeru”, un cunoscut...

Închide