Marius Sanfirişca: Moloţ conduce după cum ştie el, are un stil învechit

26 martie 2017 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

– În ALDE Hunedoara există tensiuni. Aţi invocat şi dvs, şi alţi colegi stilul de lucru al lui Mircea Moloţ, stil cu care nu sunteţi de acord. De fapt, ce vreţi de la Moloţ?
– Vrem un preşedinte care să nu dezbine organizaţia prin tot felul de tertipuri, aşa cum a învăţat. Are un stil învechit de lucru şi nu admite ceea ce spuneam, legalitate, moralitate, transparenţă. Dumnealui are o problemă. El se crede tot preşedintele Consiliului Judeţean, care dă ordine, iar ceilalţi trebuie să le execute. Asta nu este în regulă. A devenit un fel de boală a şefiei, fără să construiască. Suntem un partid nou, care trebuie construit în stil nou. ALDE s-a ridicat pe scheletul PC. Au venit apoi oameni care au agreat ideea PLR, a lui Călin Popescu Tăriceanu şi acest lucru a fost extraordinar, pentru că partidul a crescut frumos. S-a clădit cărămidă cu cărămidă, cu oameni care vor să facă o altfel de politică.
– După un an de la fuziune, s-au obţinut rezultate bune la alegerile locale de anul trecut, pentru un partid nou. La parlamentare nu a fost aşa de bine cum aţi anticipat.
– După alegerile locale, a fost numit preşedinte Mircea Moloţ, iar eu am devenit preşedinte executiv. Nu contest experienţa sa în politică, dar societatea este în continuă mişcare, iar dumnealui nu a reuşit să se adapteze schimbărilor, iar munca în partid s-a degradat. Este arogant, el le ştie pe toate, nu comunică decât cu un grup restrâns care nu-i iasă din cuvânt, ia decizii pe care noi le aflăm din ziare. Şi, ce este mai grav, nu respectă statutul, acele reguli care de fapt reprezintă disciplina de partid. În ultima vreme a aruncat în derizoriu diverse categorii profesionale ale membrilor noştri, de parcă erau duşmanii partidului. Iar pe mine şi pe încă alţi colegi ne-a marginalizat, pentru că nu acceptă dezbateri sau alte opinii decât ale sale. Chiar şi partenerii noştri de Coaliţie critică ieşirile necontrolate ale lui Mircea Moloţ.
Experienţa sa nu ne-a prea folosit la alegerile parlamentare, ba din contră, ne-a dăunat, având mari probleme în campanie, în munca de la om la om. Practic, am fost înjuraţi şi ni s-au aruncat materialele de propagandă în faţă când le explicam cine suntem şi cine este preşedintele nostru la judeţ. Am fost nevoiţi să schimbăm tactica. I-am decupat fotografia de pe flayere, şi am invocat doar numele celor doi preşedinţi-Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Constantin. Venirea şi experienţa dumnealui au însemnat doar 260 de voturi în plus, lucru anormal, pentru că în ultima campanie din teritoriu s-a muncit mult mai mult, mai aplicat, şi conform previziunilor ar fi trebuit să avem cu 1.000 de voturi mai mult. Şi am ajuns să stăm la pomana computerului, la redistribuire, pentru a avea un parlamentar, lucru ruşinos, după părerea mea.
Dacă nu-şi va schimba stilul de lucru, chiar dacă Mircea Moloţ va câştiga adepţi în interiorul filialei, în faţa cetăţenilor va pierde masiv.
– Dar şi Mircea Moloţ vă acuză că nu aţi reuşit să intraţi în Consiliul Judeţean. Nu aveţi nici un consilier judeţean, cei de la ALDE.
– Aici este povestea trădării lui Nelu Ardelean…
– A apărut, în presă, că Nelu Ardelean va fi viitorul subprefect al judeţului sau chiar prefect, cum declara Moloţ.
– Nelu Ardelean pupă cu venerare mâna preşedintelui Mircea Moloţ, pentru că viitorul lui depinde de el. Şi, invers, Nelu Ardelean este mâna dreaptă a lui Mircea Moloţ în aceste acţiuni de dezbinare, de sfori trase, de lipsă de transparenţă. Ardelean este executantul perfect pentru Moloţ şi, sigur că îl va răsplăti cu un post la Prefectură. Face parte din stilul de lucru al lui Mircea Moloţ, serviciu contra serviciu. În ceea ce mă priveşte, am spus că nu voi accepta nici o scobitoare de la Mircea Moloţ, pentru că el îmi va cere în schimb o… pădure.
– Ca o concluzie, care va fi viitorul ALDE în judeţ şi în ţară, după părerea dumneavoastră?
– ALDE va exista în continuare. Şi se va întări. Divergenţele spun eu că întăresc o relaţie. Modul în care le vom rezolva ne arată cum vom funcţiona pe viitor. E nevoie să înţelegem că, dacă stabilim nişte reguli, ele trebuie să fie respectate atât de lipitorii de afişe, cum îi place lui Mircea Moloţ să le spună celor care muncesc în partid, dar şi de preşedinţi. ALDE este un partid bun, cu oameni de calitate. Vor spune unii că nu toţi sunt aşa. E clar că în fiecare organizaţie există şi oameni de proastă calitate. Însă, tocmai acele reguli ar trebui să-i facă şi pe aceştia să se adapteze, iar dacă nu pot, atunci să părăsească partidul. Clar, ALDE merge înainte.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

 1. Nicolae spune:

  Cine e Sanfirisca ? 🙂 🙂 🙂
  Iar de Molot ce sa spui ? Sebesul cu 25 000 de locuitori are 3 descarcari de pe autostrada , iar Hunedoara si Deva nici una (o intoarcere in drum la Soimus 🙁 ) !

 2. victor spune:

  Dar DNA-ul cand ne da vesti despre dosarul lui Molot?!
  Ca de carat pe la Alba la declaratii i-au cam chemat pe toti, angajati ai CJ, consilieri judeteni, iar rezultatele intarzie sa apara!!!!
  Sau asteapta schimbarea legislatiei ca sa “fie iertat” Molot si tot neamul lui, in veci…

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Aplicaţia săptămânii: Wikipedia

Wikipedia este una din cele mai cunoscute şi utilizate enciclopedii existente în mediul online.

Şoimul Băiţa „a prins aripi” pe Cerna

La debutul lui Ioan Pisoiu pe banca alb-verzilor, Şoimul Băiţa s-a impus în deplasarea de la Hunedoara, scor 1-0, şi...

Nouă medalii naţionale pentru înotătorii hunedoreni

Înotătorii Victor Iacob (foto) şi Raluca Mera, legitimaţi la CSŞ Hunedoara, au cucerit nouă medalii în primele patru zile de...

Închide