Marincu, pe podium la Praga

11 x 1 marincuCiprian Marinuţ

Atleta junioară Florentina Marincu (foto) (18 ani neîmpliniţi) a debutat cu dreptul în competiţiile internaţionale de „Grand Prix” ale seniorilor. Sportiva antrenată de Nicolae Alexe s-a clasat pe locul doi în proba de săritura în lungime din cadrul puternicului concurs atletic de sală din calendarul oficial al IAAF, disputat marţi, 25 februarie, la Praga. Atleta de la CNS CSS „Cetate” Deva a avut un rezultat de 6,30 m, egal cu al câştigătoarei, britanica Amy Woodman, însă aceasta a avut o a doua săritură mai bună (6.26 m, faţă de 6.21 m).

Clasare meritorie, performanţă sub potenţial
Selecţionată în lotul României pentru acest concurs după ce a stabilit un nou record naţional de junioare la lungime, cu 6.67 metri, şi a devenit campioană naţională în proba de 60 de metri, Florentina Marincu a confirmat că are deja valoare de senioare. Talentata atletă din Şoimuş s-a clasat pe locul doi în proba de săritura în lungime, având o performanţă egală, de 6,30 metri, cu câştigătoarea competiţiei, englezoaica, Amy Woodman. Britanica a câştigat medalia de aur, pentru că a avut o a doua săritură mai bună, 6.26 metri, faţă de 6.21 metri, cât a avut Florentina. Pe locurile următoare s-au situat Jana Veldáková (Slovacia – 6.26 metri), Irene Pusterla (Elveţia – 6.14), Eliška Klucinová (Cehia – 6.14), Efthimía Kolokithá (Grecia – 5.99), Jana Korešová (Cehia – 5.92). Florentina a concurat şi în proba de 60 de metri, dar s-a clasat doar pe locul patru în serii, fără a prinde finala. Antrenorul Nicolae Alexe e mulţumit de medalia cucerită de Florentina la lungime, dar e un pic dezamăgit de amplitudinea săriturii elevei sale. Tehnicianul spune că aceasta a fost influenţată de pista de concurs şi de suprapunerea competiţiei cu proba de 60 de metri. „Este extraordinar pentru o atletă junioară să fie pe podium la primul concurs internaţional de Grand Prix la nivel de seniori din cariera sa. Sunt însă un pic nemulţumit că a sărit numai 6,30 metri, după ce cu două zile înainte avusese o performanţă de 6,63 metri. Florentina mi-a explicat că pista era una moale, pe suport de lemn, şi ştiu că ei nu-i place o astfel de pistă. În plus, atleta mi-a spus că în paralel cu proba de lungime s-a desfăşurat şi cea de 60 de metri, iar oficialii Federaţiei au anunţat-o doar la Praga că ea va concura în ambele probe”, a explicat tehnicianul. Florentina va reveni în Deva în cursul zilei de azi şi va începe un program de recuperare şi de refacere după sezonul de sală.

Alte două medalii
În cadrul aceleiaşi competiţii, alţi doi atleţi români au reuşit să urce pe podium. Cu un rezultat excelent, 2,30 metri, Mihai Dionisan s-a clasat pe locul secund în concursul de săritura în înălţime, într-o probă în care rusul Ivan Uhov, aflat în plină cursă de doborârea performanţei supreme, a reuşit, deocamdată, să bată recordul european, cu 2,42 metri, unul dintre cele mai bune rezultate din toate timpurile. La triplusalt, fostul lider al clasamentului mondial al sezonului, cu 17,30 m, Marian Oprea, nu a forţat, terminând pe locul 3, cu 16,68 m, întrecerea fiind dominată de sportivii cubanezi: primul s-a situat Pedro Pablo Ricardo – 17,32 m, cea mai bună performanţă mondială a anului, urmat de Ernesto Reve – 17,05 m.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare