Marincu, doar pe locul patru la Europene

11 marincu 646x404Ciprian Marinuţ

Strălucitoare la Campionatele Mondiale din Ucraina, unde a cucerit medaliile de aur, fiind lideră atât la triplusalt, cât şi la săritura în lungime, la nivel de junioare II, atleta Florentina Marincu (foto) a rămas fără medalie la Campionatele Europene ale junioarelor I.

Au călătorit 30  de ore cu autocarul
Sportiva clubului din Deva a fost departe de performanţele de top reuşite la Doneţk, 13,75 metri la triplusalt şi 6,42 metri la lungime, reuşind doar 13,23 metri în finala de la triplusalt şi 6,03 în calificările probei de săritura în lungime. Cu aceste rezultate, Florentina a pierdut la mustaţă medalia de bronz în proba de triplusalt, clasându-se doar a patra, şi a ratat prezenţa în finala de la lungime, fiind doar a 15-a în calificări. La triplusalt, medalia de aur a revenit sportivei italiene Ottavia Cestonaro (13.41 metri), argintul a fost cucerit de românca Elena Panţuroiu, iar cea de bronz, spaniolei Ana Peleteiro (13.29). Înaintea ultimei serii de încercări, Panţuroiu era lideră, iar Marincu ocupa locul trei, dar italianca a răsturnat clasamentul în favoarea sa. Evident, randamentul mai slab al Florentinei Marincu, cea care a fost cea mai tânără dintre participante, la Europenele de la Rieti a fost provocat de oboseală. Din cauza sărăciei Federaţiei Române de Atletism, deplasarea în Ucraina s-a efectuat cu autocarul, fiecare din aceste drumuri durând în jur de 30 de ore, iar plecarea spre Italia a avut loc la doar o zi după revenirea de la Doneţk.

Eliminată în semifinală
A doua reprezentantă a atletismului hunedorean la competiţia din Italia, Claudia Maria Florea, de la SCM Deva – CS Ghelari, a rămas doar cu performanţa calificării la această competiţie. Sportiva antrenată de Emerson Toma a scos numai 2.10.85 în semifinalele cursei de 800 de metri şi a ratat calificarea în finala competiţiei. Pe lângă medalia de la triplusalt, delegaţia României şi-a mai trecut în palmares o medalie în proba de 400 de metri, prin atleta Bianca Răzor. Aceasta a încheiat cursa unui tur de pistă, cu timpul de 51,82 secunde, cea mai bună performanţă a carierei.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.