Comunitate

Marina Almășan: O carte despre iubire, greșeală, dar mai ales despre iubire

La începutul lunii iunie, Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara – Deva, cu sprijinul Consiliului Jude­țean Hunedoara, le-a oferit prietenilor ei, iubitori ce lectură și de muzică, un eveniment cultural deosebit: o nouă întâlnire cu realizatoarea de televiziu­ne Marina Almășan și un recital oferit de îndrăgitul artist Mircea Baniciu.

Show-uri de televiziune
Prezentă din nou la Deva, Marina Almășan și-a lansat cartea cu titlul „Ceasul iubirii… Cei 16 ani ai mei alături de Victor Socaciu”, apărută la Editura Corint Books. Marina Almășan este binecunoscută jurnalistă, realizatoare de emisiuni de mare succes la Televiziunea Română, precum „Veniţi cu noi pe programul 2”, „Ceaiul de la ora 5”, „Arca Marinei”, „Mulţumesc!”, „Planeta în jeanşi”, „Femei de 10, bărbați de 10”.
Cu trei ani în urmă, în 2019, Marina Almășan și-a lansat și la Deva una dintre numeroasele sale cărți de că­lătorii, „China cea de taină”.
„Noua carte a Marinei Almășan este o carte-confesiune, scrisă cu durere și totală sinceritate, o aducere aminte a unei frumoase și profunde povești de iubire. Este o caldă rememorare a celor 16 ani petrecuți de autoare alături de îndrăgitul artist Victor Socaciu. Aproa­pe fiecare capitol al cărții poartă nu­mele și este povestea unui cântec compus de soțul ei, ceea ce îl aduce pe regretatul artist mai aproape de pu­blicul care l-a iubit și i-a fredonat cân­tecele, cele mai multe dintre ele de­venite emblematice. Marina Almășan a mărturisit cu sufletul deschis ce în­seamnă această carte pentru ea și de ce a ținut neapărat s-o dăruiască celor care l-au îndrăgit pe Victor Socaciu: Țineți în mână nu doar o simplă carte. Țineți în mână 16 ani din viața mea. 16 ani pe care i-am respirat în preajma unui mare artist, care mi-a cerut cândva, parcă într-o altă existență, să-i fiu alături până la moarte. Dar îi voi fi chiar și dincolo de ea, prin această carte. Cartea este despre iubire, des­pre greșeală și despre neiertare. Dar, mai ales, despre iubire…”, a spșus Sebastian Bara, managerul Bibliotecii Județene.

Șlagăre
Lansarea de carte a fost urmată de un recital al îndrăgitului artist Mircea Baniciu, nume devenit legendar în mu­zica românească începând cu anii ’70. Cu o carieră prestigioasă pe care a început-o ca membru al formației Phoenix, a evoluat ulterior ca solist vocal, apoi ca membru al formațiilor Pasărea Colibri și Pasărea Rock, pe care le-a înființat. Cântecele sale au pătruns în inimile unui public de toate vârstele, devenind imediat șlagăre. Cei prezenți la eveniment au avut bucuria să asculte îndrăgite melodii din repertoriul lui Mircea Baniciu, printre care atât de cunoscutele Vara la țară, Pisica neagră, Vinovații fără vină sau Andrii Popa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.