Mari surprize şi mici dezamãgiri la aerobic

Ciprian Marinuţ

Sportivii de la CSS Petroşani şi CNS CSS „Cetate“ Deva au cucerit trei titluri naţionale la individual şi perechi, probe în care nu erau cotaţi ca favoriţi la Campionatele Naţionale de gimnastică aerobică, desfăşurate la finalul săptămânii, la Constanţa. În schimb, la trio şi grup, unde speranţele erau mai mari, reprezentanţii judeţului nostru au cucerit doar trei medalii de bronz.

Liderul noii generaţii

Vedeta delegaţiei hunedorene a fost Mihăiţă Cimpoi, de la CSS Petroşani. Component al lotului naţional al României şi medaliat la numeroase competiţii internaţionale, Mihăiţă a fost tehnic, elegant şi bine pregătit şi a obţinut primul titlu de campion naţional la categoria seniori din cariera sa. „Performanţa lui este una deosebită. El a confirmat că este liderul noii generaţii de la lotul naţional şi a cucerit medalia de aur, profitând de absenţa sau retragerea veteranilor din echipa României“, a spus Elena Becze, antrenoare la CSS Petroşani. Şi viitorul sună bine la clubul din Valea Jiului, întrucât în proba individuală masculină de la categoria I (15-17 ani), s-a impus tot un sportiv din Petroşani. Este vorba de Dacian Barna, şi el component al lotului naţional de juniori, care i-a devansat în clasament pe sportivii de la Farul Constanţa, UNEFS Bucureşti şi CNS CSS „Cetate“ Deva.
A treia medalie pentru CSS Petroşani a fost acontată de Bianca Becze, clasată pe locul trei în proba individuală a senioarelor. Talentata sportivă din Petroşani a fost depăşită de campioana europeană, Corina Constantin, de la Farul Constanţa, şi de deveanca Andreea Bogati, legitimată, acum, tot la clubul de pe litoral. „Sunt un pic dezamăgită, pentru că eu cred că Bianca merita un loc mai bun“, a spus Elena Becze, mama şi antrenoarea sportivei din Valea Jiului. De remarcat că, CSS Petroşani s-a prezentat la competiţie doar cu aceşti trei sportivi şi toţi au reuşit să urce pe podium.

Pereche de aur, echipe de bronz

Cu un număr mult mai mare de sportivi prezenţi la concurs, CNS CSS Cetate Deva a obţinut tot trei medalii, una de aur şi două de bronz. În plus, prin multiplele clasări pe locul patru, Cetate a adunat mai multe puncte decât CSS Petroşani în clasamentul pe cluburi şi a ocupat locul trei în ierarhia generală, după Farul Constanţa şi UNEFS Bucureşti.
Cea mai strălucitoare medalie pentru deveni a reprezentat o mare surpriză. Steliana Stoenescu şi Marian Brotei s-au clasat pe primul loc în proba de perechi mixte, la categoria I, graţie unei evoluţii curate, devenind campioni naţionali. „Performanţa lor este peste aşteptările noastre. Cei doi au avut un exerciţiu valoros, prezentat fără greşeli majore, şi şi-au devansat adversarii, deoarece aceştia au comis erori mai grave“, a spus Georgeta Cosma, antrenoare la „Cetate“ Deva. Cele două medalii de bronz ale clubului devean au fost obţinute în probele de trio şi grup. Trio-ul format din Janina Bănică, Adina Trinca şi Delia Lăcătaru s-a clasat pe locul trei la seniori. Grupul compus din Gabriela Ioana, Paula Dobra, Elena Odorog, Bianca Tănăsescu, Adina Ţugulea şi Gabriel Bocşer, s-a situat pe poziţia  a treia în competiţia de la categoria I. „În proba de trio, rezultatul este bun, mai ales că am schimbat componenţa trio-ului chiar în ziua competiţiei. La grup, ne doream mai mult, însă echipa a suferit o penalizare de un punct, deoarece una dintre fete nu a executat complet un element“, a precizat  Georgeta Cosma.
Competiţia a aliniat la start sportivi de la 13 cluburi: C.S.M. Arad, Urania Arad, Univ. Arad, Palestra 21 Caracal, C.S.S. Petroşani, CNS „Cetate“ Deva, UNEFS Bucureşti, Triumf Bucureşti, Gimnis Iaşi, C.S.S. Constanţa, Win-Gym Constanţa şi Farul Constanţa.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare