Distribuirea hranei pentru asistaţii social din Deva a început cu stângul

Sorina Popa

Primarul Devei a pus piciorul în prag în ceea ce priveşte mâncarea pentru familiile nevoiaşe din municipiu. Astfel, ieri, câtorva sute de săraci din reşedinţa de judeţ li s-a repartizat prânzul la Cantina Liceului „Grigore Moisil” şi nu la cantina societăţii „Antreprenorul”, aşa cum erau obişnuiţi de peste 10 ani. Motivul schimbării a fost acela, susţine edilul şef, că firma respectivă „căpuşa bugetul local al municipiului”.

Hrana se distribuie prea târziu
Numai că oamenii nu au fost mulţumiţi, ieri, de noile modificări. „Trebuie să venim până aici, sus, la licee, de pe malul Mureşului, unde locuim. Nu vrem asta”, spune o femeie care primeşte acest ajutor de la primărie.
„Ne dau mâncarea începând cu ora 15. E foarte târziu, copiii au venit de la şcoală şi nu am avut ce la pune pe masă, că ne-au chemat la ora 15. Nu e bine aşa. Înainte, primeam prânzul de la ora 12. Era bine.”, spune un alt beneficiar. O altă deveancă s-a plâns că de, ieri, primăria le dă mâncare săracilor în nişte caserole, care vor ajunge de la unul la altul. „Nu ne convine una ca asta. Până acum, fiecare ducea vasele şi lua mâncarea gătită. Acum, ne-au spus că aceste caserole le vom schimba între noi. Suntem noi ţigani, dar avem suflet. Nu vrem să luăm microbi unii de la alţii”, a spus altă femeie care se hrăneşte de la cantina socială a primăriei de ani buni. Sărmanii s-au înghesuit ieri, la noua locaţie, fiind extrem de agitaţi.

Este şef, dar încă nu a susţinut concursul
Primarul a făcut această schimbare, susţinând că de această activitate se va ocupa Serviciul Cantine, Pieţe, Târguri, din cadrul Primăriei Deva. Şi cine credeţi că se va ocupa de hrana săracilor de acum înainte? Nimeni altul, decât un consilier de-al primarului, Nicolae Sanfirişca. Care, deşi nu a susţinut încă examenul pentru postul de şef al acestui serviciu, ştie deja că va lua concursul şi şi-a intrat în pâine. „Vom avea pe viitor două locaţii fixe, pentru distribuirea hranei şi una mobilă. Îi vom anunţa telefonic pe oameni să vină să le dăm mâncarea în locurile pe care le vom stabili. Deocamdată, am făcut un contract cu cantina de la Liceul Traian, unde se pregăteşte hrana, iar la Liceul „Grigore Moisil”, o distribuim”, a spus viitorul şef al Serviciului Cantine, Pieţe, Târguri al primăriei.
Hrana fiecărui asistat social costa primăria, zilnic, 16 lei, cu tot cu TVA, iar prin renunţarea la asocierea şi prestarea acestor servicii de către municipalitate, conducerea instituţiei afirmă că se va face o economie de 86.000 de lei/lună şi peste un milion de lei/pe an. Surse din cadrul primăriei susţin însă că, de fapt, nu se va face nici o economie, pentru că cineva trebuie să şi câştige din această afacere

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Sute de elevi cu păduchi în şcolile hunedorene

Aproape 42.000 de elevi hunedoreni au fost examinaţi, înainte de începerea anului şcolar, de către medici. În urma triajului respectiv,

Bulina neagră 2.10.2012

Adrian Drida, fotbalist Jiul

Bulina albă 2.10.2012

Mihăiţă Cimpoi, gimnast CSS Petroşani

Închide