Mărginean face valuri în pădure

Cristina Ghenea

Liderul conservatorilor hunedoreni, Petru Mărginean (foto), a cerut ieri, în conferinţă de presă, demisia prefectului Attila Dezsi şi a altor persoane, pe care le consideră vinovate de ceea ce el numeşte „crima ecologică“ din Parcul Naţional Retezat.
„Să vadă şi Europa ce se întâmplă”…
Puse pe seama afecţiunilor provocate de gândacul tipograf („Ips typographus”), tăierile din zona tampon a PNR continuă şi în zi de astăzi. Cel puţin, aşa susţine Petru Mărginean, care a declarat că în cursul săptămânii trecute, a fost în zona respectivă împreună cu un inginer silvic, pentru a analiza situaţia. „Chiar dacă premierul Emil Boc, aflat în vizită la cetăţile dacice, a declarat că vrea toleranţă zero referitor la defrişările din PNR, săptămâna trecută, am văzut cu ochii mei cum tăierile continuă. Inginerul silvic care m-a însoţit a rămas înmărmurit când a văzut situaţia”, a precizat Petru Mărginean. De aceea, Mărginean a făcut apel la Parlamentul European (PE). „Am trimis toate articolele apărute în presă pe tema crimei organizate din PNR, eurodeputatului Sabin Cutaş. Acesta a citit materialele, a luat legătura şi cu Daciana Sârbu şi urmează ca în două săptămâni, împreună cu alţi colegi de-ai lor din Grupul Alianţei Progresiste a Socialiştilor şi Democraţilor din PE, să facă o declaraţie politică pe această temă. Astfel, va afla şi PE ce se întâmplă în România şi în judeţul Hunedoara”, a precizat preşedintele conservatorilor.
Cere demisii peste demisii
După ce şi-a făcut documentarea de la faţa locului, Mărginean susţine că, potrivit specialistului care l-a însoţit în PNR, gândacii tipografi nici măcar nu există în această zonă tampon. „Am aflat că aceste ipide apar acolo unde se intră cu TAF-uri. Nu gândacii sunt adevăratul motiv pentru dezastrul ecologic din această arie protejată. Copacii sunt tăiaţi pentru a se băga bani în Partidul Democrat”, susţine Mărginean, care e de părere că firmele care se ocupă de aceste tăieri au spatele acoperit de instituţiile statului.
„Cer demisia prefectului, a comisarului şef de la Garda de Mediu,  a directorului ROMSILVA şi a directorului PNR”, a declarat Mărginean în conferinţa de presă. Nici unul dintre cei nominalizaţi, însă, nu s-a arătat afectat de afirmaţia dură a acestuia.
Deocamdată, nu comentează…
„Nu vreau să comentez nimic referitor la cele spuse de Petru Mărginean. Aşteptăm rezultatele comisiilor, care au făcut o serie de cercetări în PNR şi atunci putem discuta pe baza unor date concrete, efectuate de adevăraţi specialişti”, a declarat comisarul şef al Gărzii de Mediu Hunedoara, Cristian Moldovan. De asemenea, nici directorul Parcului Naţional Retezat, Zoran Acimov, nu a comentat declaraţia lui Mărginean. „Nu am nimic cu dânsul, însă îl cunosc drept un făuritor de drumuri şi probabil consideră că ar putea deveni un revoluţionar şi în cazul tăierilor din PNR. Nu mă pot exprima vizavi de felul în care a pus această problemă”, a precizat Zoran Acimov.
„Are frustrări acumulate masiv”
Prefectul Attila Dezsi, pus de liderul conservator în fruntea listei celor care ar trebui să demisioneze, nu a fost deloc impresionat de declaraţiile acestuia. „Este o declaraţie politică făcută în scop electoral, pe care nu are rost să o comentez”, a precizat prefectul.
În schimb, Emil Ignat, directorul Direcţiei Silvice a judeţului Hunedoara, a fost mai acid. „Petru Mărginean este un om cu mania conferinţelor de presă, care speră să obţină astfel un capital de imagine. Ce se întâmplă în Parcul Naţional Retezat este absolut legal. Afirmaţiile lui Mărginean denotă faptul că el are frustrări acumulate masiv şi politizează nişte evenimente derulate perfect legal. Mania asta a lui de a politiza orice eveniment, pentru a-şi face capital de imagine pe seama instituţiilor statului, este deja bine cunoscută şi, prin urmare, nu este de luat în seamă”, a declarat Emil Ignat, directorul Direcţiei Silvice a judeţului.

9 comentarii la „Mărginean face valuri în pădure

 • 28 septembrie 2011 la 7:23
  Legătură permanentă

  Sa traiti, da pe domnul Ignat cine la pus acolosus, nu cumva tot PDL-ul? Pai atunci?

 • 28 septembrie 2011 la 7:52
  Legătură permanentă

  Acel domn Ignat are mare dreptate in privinta acestei fosile a politicii hunedorene.

 • 28 septembrie 2011 la 11:48
  Legătură permanentă

  HABAR NU AVETI PE CE LUME TRAITI!! ORICUM NU TRAITI BINE …VI SE PARE !!! CAND VETI AVEA O TARA DISTRUSA POATE VA VETI TREZI DAR VA FI TRAZIU !! ATI ADORMIT PUPAND IN FUND O CULOARE , UN PARTID NISTE OAMNENI CARE NU MAI STIU CUM SA STRANGA PENTRU EI!

 • 28 septembrie 2011 la 13:39
  Legătură permanentă

  Marginean e acelasi politician fara sens ca si pe vremurile cand umbl;a mascat in Parlement. Ce a facut el in viata lui in afara de circ? Toata ziua linge curu lui Voiculescu iar Antena i-o linge lui. SALVITAL-ul e iarasi o oportunitate de a se face cunoscut, nimic mai mult.

 • 28 septembrie 2011 la 16:31
  Legătură permanentă

  Marginean Petre ,un servitor la curtea piticului voievod Molot Mircea

 • 28 septembrie 2011 la 21:01
  Legătură permanentă

  Acest Petrica Margineanu este un MALUS PITECANTROPUS CRETINOIDUS!

 • 29 septembrie 2011 la 15:27
  Legătură permanentă

  …bine că au tăiat copacii că altfel Margineanu se răsturna beat,ca acum vreo câţiva ani cănd a băgat-o în şanţ o maşină de la CJH ,a luat numerele de pe ea şi a ţinut-o acolo câteva zile!!!…era beat muci!!!! ..tot un beţivan a rămas!!!…hai să-l lăsăm să se retragă singur!!!…dacă are obraz,binenţeles!!!

 • 3 octombrie 2011 la 7:38
  Legătură permanentă

  Emil Ignat a caracterizat exact discursul populist al „liderului” umanist/conservator.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.