Mărginean dă vina pe greaua moştenire

Sorina Popa

Primarul Devei, Petru Mărginean (foto), a declarat, ieri, într-o conferinţă de presă, că instituţia a fost prejudiciată cu 1,5 milioane de lei, în urma derulării contractului de concesiune a serviciilor de salubritate din municipiu. Mărginean susţine că paguba trebuie recuperată până la jumătatea anului viitor.

„Fostul primar a semnat singur contracte”
Edilul şef al reşedinţei de judeţ a afirmat că în urma unui audit financiar, efectuat de Curtea de Conturi Hunedoara, referitor la anii 2010, 2011 şi prima jumătate a acestui an, s-au descoperit nereguli privind contractul încheiat între Consiliul Local Deva şi SC Salubritate SA, pentru asigurarea curăţeniei oraşului. „Fostul primar al municipiului a semnat singur contracte de concesiune şi de asociere, fără ca pe documente să mai fie şi semnăturile  celor de la serviciile juridic şi economic. Mai întâi, trebuie să intrăm în legalitate şi apoi, vom vedea cum recuperăm prejudiciul produs în urma derulării contractului de curăţenie a municipiului. În funcţie de rezultatele verificărilor, hotărâm dacă se continuă sau nu contractul cu firma respectivă. Potrivit rapoartelor de audit, prejudiciul este constituit din facturări suplimentare ale serviciilor de curăţenie, plata operaţiunilor de stingere a unui incendiu izbucnit anul trecut la groapa de gunoi a oraşului, taxe de poluare şi impozite neachitate către bugetul local şi bugetul de stat”, a declarat Petru Mărginean, primarul municipiului Deva.

„Nu vreau ca salariaţii să plătească prejudiciul”
Primăria Deva a contestat în instanţă rapoartele de audit ale Curţii de Conturi, aşteptând ca magistraţii secţiei de contencios-administratriv de la Tribunalul Hunedoara să se pronunţe asupra acestui caz. „Nu sunt de acord ca salariaţii primăriei sau devenii să plătească acest prejudiciu”, a spus Mărginean.  Primarul a adăugat că deja au fost luate primele măsuri de recuperare a prejudiciului de la SC Salubritate SA, adică o parte din sumele pentru plata facturilor de curăţenie sunt reţinute într-un cont bancar.

3 comentarii la „Mărginean dă vina pe greaua moştenire

 • 16 noiembrie 2012 la 1:23
  Permalink

  Foarte bine ,sa recupereze banii de la cei care au furat banii .

 • 16 noiembrie 2012 la 8:08
  Permalink

  cine dracu mai stie ce sa crezi,multe povesti ,poate nu s au inteles in privinta cotei de cotizare

 • 16 noiembrie 2012 la 9:06
  Permalink

  Campanie electorala cine mai crede toate minciunile care se spun in campania electorala ? Voiculescu seful lui Marginean sa imbogatit din ”greaua mostenire ” a lui Nicolae Ceausescu ,de unde are Voiculescu miliarde de euro ? Suntem satui de politica domnule primar Marginean.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare