Mărgan şi alţi doi hunedoreni, luaţi în vizor de presa spaniolă

Mircea Crivăţ

În ediţia electronică a publicaţiei spaniole „El diario montanes”, a apărut un articol în care Jose Campos, preşedintele clubului de fotbal Racing Santander, club aflat în divizia a doua spaniolă, era acuzat de mai multe nereguli referitoare la ceea ce s-a întâmplat înaintea şi după meciul dintre Santander şi Las Palmas. Printre alte acuze aduse lui Jose Campos  – căruia în urmă cu câteva zile i-a fost vandalizat autoturismul – au fost şi aceea că, în duminica meciului, dorind probabil să fie protejat, el a angajat ca gărzi de corp nişte mafioţi români, cunoscuţi în lumea interlopă din ţară, dar şi din Spania. Şi pentru a dovedi acest lucru, ziarul spaniol a publicat şi o fotografie în care Jose Campos era înconjurat de bodyguarzii din România.

„N-am angajat gărzi de corp, românii erau prieteni”
În replică la acuzele aduse în ziar, preşedintele de la Santander a declarat că nu a angajat nici un bodyguard să-l apere. „Indiferent de ceea ce s-a întâmplat cu maşina mea, eu nu trebuie să mă protejez de nimic. Nu am nevoie de escortă sau gărzi de corp, de bătăuşi sau de orice altceva care se aseamănă. Eu nu am luat nici o măsură de protecţie a vieţii mele şi nu o să iau vreodată”, a declarat Jose Campos în ziarul amintit.
În ce priveşte românii care apar alături de el în fotografie, preşedintele Campos susţine că, profitând de prezenţa la un Târg Internaţional care a avut loc în zonă, la care şi clubul din Santander a avut un stand, aceştia au venit, împreună cu alţi invitaţi străini şi spanioli prezenţi la târg, să vizioneze meciul dintre Racing Santander şi Las Palmas. Şi aşa s-a împrietenit cu ei, făcând acea fotografie ca amintire.

Băieţii din Santander sunt hunedoreni
Până aici, toate bune şi frumoase, numai că privind fotografia postată pe site-ul „eldiariomontanes.es”, am remarcat că românii care se aflau alături de preşedintele de la Racing Santander sunt nimeni alţii decât deveanul Cornel Crîznic, alias Mărgan, precum şi Tudor Marineac şi Daniel Ilie, ambii din Orăştie.
Contactându-l pe Cornel Mărgan, pentru a verifica afirmaţiile din articolul publicaţiei spaniole despre prezenţa lui şi a celorlalţi doi hunedoreni la Santander, acesta ne-a confirmat că fotografia este autentică, şi că a fost, într-adevăr, împreună cu ceilalţi doi prieteni de-ai săi, din Orăştie, cu ceva treabă la Santander, că a fost şi la meci, dar a evitat să ne spună dacă a fost în calitate de bodyguard al preşedintelui clubului Racing.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare