Marele Premiu al Belgiei, doar două tururi de circuit

Pilotul olandez Max Verstappen (foto), de la echipa Red Bull, a fost desemnat învingător în Marele Premiu de Formula 1 al Belgiei, duminică, după doar două tururi de circuit desfăşurate în spatele maşinii de securitate, cu o întârziere de trei ore, pe o ploaie torenţială la Spa-Francorchamps.
Prevăzută la ora locală 15:00, cursa a început după trei ore, iar după două tururi, minimul prevăzut de regulament pentru ca punctele să fie atribuite, a fost declarată încheiată.
Monoposturile se aflau pe grila de start când a fost luată decizia de către conducerea cursei, care mai întâi a amânat debutul cu 10 minute, iar apoi cu încă 10 minute. Dar condiţiile au rămas extrem de dificile pentru a se da startul. Toţi piloţii au revenit la standuri şi au ieşit din monoposturile lor.
Doar jumătate din puncte vor fi acor­date piloţilor, care au încheiat cu po­ziţiile din calificări. Verstappen s-a ales astfel cu 12,5 puncte, britanicul George Russell (Williams) a primi 9 puncte, iar campionul mondial en titre, Lewis Hamilton, a obţinut 7,5 puncte. Hamilton (Mercedes) rămâne liderul campio­na­tului, urmat de Verstappen după a 12-a etapă a sezonului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.