www.mesagerulhunedorean.ro

Mare derby în Valea Jiului

04 x 2 esecul cu Ariesul
Ciprian Marinuţ 

Mureşul pare a fi obligată să accepte rolul unui simplu figurant (învins) în meciul din deplasare cu FC Drobeta, după ce jucătorii deveni au fost în grevă mai multe zile. În schimb, Jiul şi Minerul Lupeni anunţă un duel pe viaţă şi pe moarte în derby-ul Văii Jiului, ce va avea loc la Petroşani.

La Mureşul, speranţa moare ultima
Mureşul a trăit cea mai agitată şi tensionată săptămână de la revenirea în eşalonul doi. Fotbaliştii au refuzat să se antreneze, după eşecul cu Arieşul, pe motiv că nu şi-au primit salariile de trei luni. Conducerea şi antrenorii s-au ţinut tare şi au replicat cu referate şi cu avertismentul că toţi vor fi sancţionaţi şi înlocuiţi cu juniori pentru meciul din deplasare cu FC Drobeta. „Conform Regulamentului de Ordine Interioară, toţi jucătorii vor fi amendaţi cu 200 de lei, pentru fiecare zi în care au lipsit de la antrenamente. Restanţele la salarii nu sunt atât de mari cum pretind jucătorii, întrucât, în termeni legali, salariul este întârziat doar cu o lună”, au spus oficialii deveni. În aceste condiţii, nu se ştie cu ce echipă se va prezenta Mureşul la meciul de mâine, cu FC Drobeta. Şi mai ales, nu se ştie ce fel de replică va putea opune gazdelor. Totuşi, în fotbal, surprizele nu sunt excluse niciodată şi există posibilitatea ca rezervele sau juniorii de la Mureşul să pună mai mult suflet decât titularii şi să asistăm la vreo surpriză.

Meci de tradiţie în Vale
Celelalte două echipe hunedorene din liga secundă, Jiul şi Minerul Lupeni, se vor afla faţă în faţă în derby-ul de tradiţie al Văii Jiului. „Tulburat” rău de tot de rezultatele slabe din ultimele etape şi de acuzaţiile de jocuri murdare la pariuri aduse jucătorilor de patronul Alin Simota, Jiul vrea cu orice preţ „limpezirea”. Iar o victorie cu marii rivali de la Minerul Lupeni ar fi cea mai potrivită pentru reabilitare. „Este un meci de tradiţie şi sunt convins că va fi greu. În general, astfel de partide se joacă pe viaţă şi pe moarte. Pentru noi, este important să câştigăm toate meciurile care au mai rămas până la finele sezonului”, a declarat Damian Militaru, antrenorul secund al Jiului.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.