ActualitatePolitica si administratie

Marcel Ciolacu cere rezolvarea rapidă a conflictului de la POȘTĂ: Dacă pensiile nu ajung la destinație, cred că directorul va pleca

Premierul Marcel Ciolacu (foto) a subli­niat în contextul grevei generale de la Poșta Română, că directorul general al Poștei Române, Valentin Ștefan, va pleca din funcție în cazul în care vor întârzia pensiile.

Le cer scuze
Premierul a afirmat, ieri, după şedinţa conducerii PSD că a avut o discuţie privind greva poştaşilor cu ministrul PSD al Digi­talizării, Bogdan Ivan, cât și cu directorul general al Poștei, Valentin Ștefan (PNL) că­rora le-a transmis să rezolve problema cât se poate de repede.
„Am avut o discuție cu domnul ministru și aseară, am avut o discuție și cu directorul, eu le-am spus să rezolve problema cât se poate de rapid. În cazul în care, Doamne ferește, nu ajung pensiile la destinație, din cauza unei greve la Poșta Română, cred că domnul director va pleca, a declarat Ciolacu.
Angajaţii Poştei Române – aflaţi de luni în grevă generală din cauza salariilor mici – le-au scris liderilor Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă pentru a le semnala că au salarii mici și că „le-a ajuns cuţitul la os”. Revendicările poştaşilor sunt creşterea cu 400 lei net a salariilor angajaţilor şi creşterea sporului de loialitate, acordat în tranşe, angajaţilor ce au peste un anumit număr de ani lucraţi în Poşta Română.
Greva angajaţilor din cadrul Poştei Române a continuat ieri, la nivel naţional, în con­diţiile în care conducerea com­pa­niei a des­chis două dosare în ins­tan­ţă, unul pentru suspendarea grevei şi unul pentru cons­tatarea nelega­lităţii grevei.
Poştaşii-greviști le cer scuze ce­lor peste 2 milioane de români care riscă să nu-și primească pen­sia la timp din cauza grevei generale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura