Maratonul Virșlilor 2018

2 iunie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

 

Duminică, 3 iunie, se va desfășura “Maratonul Virşlilor 2018”, cel mai iute maraton care s-a desfășurat vreodată, cum scrie pe afișul evenimentului sportiv. Este o competiţie de alergare pe asfalt, între Castelul Corvinilor şi Cetatea Deva.

Maratonul este organizat de Asociaţia Sportivă C.L.A.S. Deva. La competiţie s-au înscris 163 de alergători, cu vârste între 16 şi peste 60 de ani, din 40 de localităţi din România şi din Grieskirchen/Austria. Alergătorii se vor întrece pe un traseu cu lungimea de 26,2 kilometri, între municipiile Hunedoara şi Deva, startul dându-se de la Castelul Corvinilor din Hunedoara, finișul fiind în Piața Cetății din Deva, unde va avea loc și premierea câștigătorilor.

Cu acest prilej, circulaţia rutieră va fi restricţionată pe două străzi din municipiul Deva, duminică, 3 iunie 2018, între orele 11:50-14:30, pentru desfăşurarea maratonului. Astfel, pe strada Iosif Vulcan, până la intersecţia cu strada Elena Văcărescu (tronsonul nr. 5 al traseului), participanţii vor alerga în condiţii de trafic deschis. De asemenea, pe strada Elena Văcărescu, până la intersecţia cu strada Mihai Eminescu (tronsonul nr. 6), vor alerga pe partea stângă a străzii, având în vedere că, în această zonă, traficul rutier este foarte redus. Pe strada Mihai Eminescu, până la intersecţia cu strada Gheorghe Bariţiu, competitorii vor alerga pe trotuarul din partea stângă, iar pe străzile Lucian Blaga şi Aurel Vlaicu (până la intersecţia cu Bulevardul 1 Decembrie 1918), vor alerga pe trotuarul din partea dreaptă.

Toţi participanţii la concurs au obligaţia să respecte regulile de conduită în trafic impuse de legislaţia în vigoare.

Pe tot parcursul competiţiei, circulaţia rutieră va fi dirijată de poliţişti de la Poliţia Municipiului Deva şi Poliţia Locală Deva, care vor atrage atenţia conducătorilor auto asupra desfăşurării concursului. Totodată, pe traseu vor exista panouri de avertizare reflectorizante, de culoare albă, inscripţionate şi amplasate astfel încât să poată fi observate din timp şi cu uşurinţă de către toţi participanţii la trafic. (Adriana Clej)

 

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Deva Music Star, ediția a V-a

  Astăzi, sâmbătă, 2 iunie, la Deva va începe cea de a V-a ediție a Festivalului de muzică pop pentru...

Balul Balurilor Liceenilor din Deva, un eveniment reușit

  Așa cum am anunțat încă de ieri, astăzi, vineri, 1 iunie, elevii de la șase licee din Deva, câştigători...

Cei mai buni câini salvatori din România și-au rafinat mirosul în județul Hunedoara

Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Iancu de Hunedoara„ al județului Hunedoara a organizat, timp de 3 zile, prima tabără națională...

Închide