Maratonul Ultransilvania va începe vineri noaptea

Nicolae Gavrea

Competiţia este un eveniment sportiv unic în ţara noastră, care se va derula în noaptea de vineri spre sâmbătă. Organizat de Asociaţia Sport şi Anduranţă şi “creat pentru toţi cei care doresc să îmbine alergarea cu istoria”, acest ultramaraton desfăşurat pe distanţa de 100 kilometri, în totalitate pe şosea, leagă cele mai importante locuri istorice ale judeţului Hunedoara: Sarmizegetusa Regia, Castelul Corvinilor şi Cetatea Devei.

După cum am mai anunţat, startul în competiţie se va da vineri, 27 iulie, la ora 23, de la Sarmizegetusa Regia, cu sosire sâmbătă dimineaţa la Cetatea din Deva.
“Este prima ediţie oficială a acestui ultramaraton, singurul din România pe un traseu de 100 de kilometri. Au mai fost două ediţii neoficiale în anii anteriori, dar aceasta este prima omologată. Participanţii vor lua startul vineri seară, la ora 23, de la Sarmizegetusa Regia, traseul va trece pe la Castelul Corvinilor din Hunedoara şi se va încheia sâmbătă dimineaţă la Cetatea Devei. Primii concurenţi vor ajunge la sosire în jurul orei 9 – 9.30, poate 10, depinde cum va fi şi vremea. Şi-au anunţat prezenţa 20 de alergători, care vor concura fie individual, fie în ştafetă. Am pus şi nişte condiţii de participare, adică să mai fi alergat anul acesta cel puţin o cursă de acest gen sau una de maraton – pentru începătorii în ultramaraton. Ultramaratonul este destul de greu, tocmai de aceea am stabilit aceste condiţii pentru siguranţa participanţilor. Din păcate, anul acesta nu voi putea participa, nu am timpul fizic necesar să şi organizez competiţia, să şi concurez”, a declarat Aris Necula (foto în prim plan), din partea organizatorilor de la Asociaţia Sport şi Anduranţă.
Aris Necula este cunoscut ca un atlet de anduranţă, printre altele terminând Marathon des Sables (unul dintre cele mai dificile ultramaratoane din lume), alergând cursa de peste 300 de kilometri la „1000 Balkan Charity Challenge”, iar anul trecut a alergat timp de 24 de ore pe banda de la Sala de fitness „Sport Class” din Deva, în scopul de a strânge fonduri pentru ajutorarea unei speranţe a atletismului hunedorean, Georgiana Timu.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.