Managerul teatrului din Petroşani, în sfârşit, demis din funcţie

Sorina Popa

Managerul Teatrului din Petroşani, Cosmin Rădescu (foto), a fost, în sfârşit, demis. Rădescu a evitat în repetate rânduri să se prezinte la testul pentru evaluarea anuală a activităţii sale, acuzând că este hărţuit de către conducerea Consiliului Judeţean.

A fentat mai mulţi ani comisia de evaluare
Ca atare, el a fost ba bolnav, ba s-a dus la vac­ci­nare în ziua în care trebuia să se prezinte în faţa co­misiei de examniare, că toată lumea a înţeles ce vrea managerul. Să stea pe funcţie, dar să nu fie testat, aşa cum s-a întâmplat cu şefii celorlalte insti­tuţii de cultură din subordinea Consiliului Judeţean.
De vineri, 21 mai 2021, lui Cosmin Rădescu i s-a reziliat contractual de management. Iată ce precizări au făcut reprezentanţii instituţiei judeţene:
“Prin Decizia nr. 509/2021 a Curţii de Apel Alba Iulia pronunţată în dosarul nr. 4111/97/2020, a rezultat fără echivoc obligaţia managerului Teatrului Dramatic „I. D. Sîrbu” din Petroşani de a se supune eva­luării anuale pe de-o parte, precum şi obligaţia autorităţii publice de a efectua evaluarea anuală conform normelor legale în vigoare. Având în vedere faptul că, în lipsa nejustificată (absent) a mana­ge­rului la etapa a doua a evaluării, respectiv la susţi­ne­rea interviului din data de 19 mai 2021, membrii comisiei de evaluare nu au putut stabili un rezultat final, recomandarea comisiei de a fost de încetare a managementului, respectiv rezilierea contractului în­cheiat cu domnul Cosmin Rădescu. Recomandarea comisiei de evaluare a fost transpusă în dispoziţia Pre­şedintelui Consiliului Judeţean Hunedoara nr.139/ 20.05.2021, iar contractul de management a fost reziliat începând cu data de 21 mai 2021”, se arată într-un comunicat al celor de la Consiliul Judeţean, în subordinea căruia se află teatrul din Petroşani.
Potrivit vicepreşedintelui Ion Bădin, Cosmin Ră­descu a lipsit din nou de la evaluarea pentru care la Deva au venit managerii teatrelor Excelsior din Bucureşti şi cel din Ploieşti. „Domnul Rădescu nu a transmis nici că vine, nici că nu vine, nici că este bol­nav şi nu s-a prezentat la interviu şi comisia a re­co­man­dat desfacerea contractului de management. În urma recomandării, joi, preşedintele CJH a emis decizia, care este validă cu data de 21 mai”, a spus Bădin, responsabil şi de teatrul din Petroşani. „Ur­mează ca, în cel mai scurt timp, să decidem asupra interimatului. Stabilim cine va ocup această poziţie de manager interimar. Până atunci, toate atribuţiile actualului manager sunt preluate de Ionel Dumitriu, directorul teatrului”, a mai precizat Ion Bădin.
Reamintim că Rădescu şi actorii teatrului condus de el până vineri au protestat împotriva conducerii CJ în repetate rânduri, motivând că managerul lor este persecutat.

2 comentarii la „Managerul teatrului din Petroşani, în sfârşit, demis din funcţie

  • 24 mai 2021 la 8:52
    Permalink

    Se pare că este consilier la cabinetul primarului ridzi. Să-și vadă de treabă acolo că nu poți fi cu c…l în două luntri. „Adio și un praz verde”, vorba juveților.

  • 25 mai 2021 la 10:39
    Permalink

    Uimire maximă pentru această decizie.Pe Arion de la Apaprod însă nu-l demite nimeni deși e sudat de scaun de cel puțin 10 ani.De ce oare ?

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare