Managerul teatrului din Petroşani, Cosmin Rădescu, între „Rişti?” şi „Dacă”

21 aprilie 2019 | 2 Comentarii | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Sorina Popa

Tot mai mulţi artişti sunt implicaţi în politică, deşi credeam că aşa ceva nu se va petrece niciodată. Dar, ne-am înşelat. Şi mai enervant, ca să nu spunem altfel, este că unii artişti acuză implicarea politicului în munca lor. Însă, tocmai ei se bagă ca musca-n lapte peste politicieni.

A încurcat poeziile
Am asistat vineri, la finalul şedinţei Consiliului Judeţean Hunedoara la o scenă de toată jena. Managerul Teatrului „I.D. Sîrbu“ din Petroşani, Cosmin Rădescu, venit la şedinţa cu pricina împreună cu câteva zeci de colegi, a ţinut să recite o poezie, de altfel frumoasă, a lui Rudyard Kipling, ”Rişti?”, dedicând-o preşedintelui instituţiei, Mircea Bobora. De ce spun de toată jena? Pentru că nu acela era locul potrivit pentru a recita o poezie, iar subînţelesurile la care s-a pretat managerul teatrului din Petroşani au fost deplasate.
Rădescu a spus că s-a decis să-i recite preşedintelui Bobora poezia pe care acesta i-a recitat-o când el a preluat şefia teatrului din Petroşani. Numai că, probabil de emoţie, sau poate că nu acesta a fost motivul, Cosmin Bădescu a recitat o altă poezie, decât cea pe care i-a recitat-o Bobora. ”Nu asta este poezia pe care ţi-am recitat-o, ci ”IF”, de Rudyard Kipling”, a replicat Mircea Bobora. După momentul artistic, o actriţă a teatrului din Petroşani a citit o notă adresată conducerii Consiliului Judeţean de angajaţii de la I.D.Sîrbu. În nota respectivă salariaţii susţin că teatrul are o activitate în ascensiune şi că ei au încredere în managerul Cosmin Rădescu. Întrebarea care se pune este de când se vine în forţă şi se presează luarea unor măsuri care contravin legii? Atunci, ceilalţi directori de la instituţiile din subordinea CJ, evaluaţi şi ei, conform legii, ce să spună? Dacă managerul Cosmin Rădescu nu a fost în stare să treacă de evaluarea din acest an, obţinând doar nota 6,37, cine este de vină? PSD, PNL?

Avram nu va fi înlocuit
Însă, preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Bobora, a dat asigurări că membrii comisiei de evaluare şi cei ai comisiei de contestaţii vor lucra imparţial şi legal. „Lucrurile sunt extrem de clare în ceea ce priveşte procedurile legale de evaluare şi contestare. Vom respecta întocmai legalitatea“, a spus preşedintele CJ Hunedoara. Bobora a dat de înţeles că nu vor fi efectuate schimbări în componenţa comisiei de analiză a contestaţiei, Costel Avram fiind preşedintele acestei comisii. Reamintim că managerul teatrului petroşănean, Cosmin Rădescu, nu a trecut de evaluarea anuală, el putând depune contestaţie până vineri, 19 aprilie 2019. Contestaţia va fi analizată în trei zile de la depunerea ei, adică săptămâna aceasta.
Cosmin Rădescu este manager din anul 2017. În cazul în care contestaţia lui va fi respinsă, el va pierde postul de manager al Teatrului „I.D.Sîrbu“, conform contractului semnat.

Comentarii (2)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Valea Jiului spune:

    Noi cei din Valea Jiului (simpli cetateni nu angajati bugetari platiti foarte bine din bani nostri publici) il stim pe Costel Avram ca este un om corect , gospodar , bataios , … si credem in el ca va dezvolta judetul (turismul , drumurile judetene , …) ca administrator al Consiliului Judetean Hunedoara .

  2. xnet spune:

    Mai termina si nu te mai erija in Valea Jiului,ca nu reprezinti pe nimeni in afara de cameleonul de Costel Avram ! De cand a venit la Consiliul Judetean a imputit aceasta institutie.Domnulr Nistor Laurentiu chiar nu ai gasit nici un Membru PSD autentic pentru aceasta functi,decat pe acest impostor? Sa mergi cu el in campanie electorala ca vei fi scuipat !

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Urmărire pe străzile din Deva

Un şofer din Deva a refuzat să oprească la un filtru al poliţiştilor, a lovit o maşină care circula regulamentar...

Acţiune preventivă a poliţiştilor hunedoreni, la Teliucu Inferior

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii de la IPJ Hunedoara şi cei ai Postului Comunal de Poliţie Teliucu...

Lăcomia a făcut-o victimă sigură

O pensionară din Hunedoara a rămas fără aproape 1.000 de euro după ce a intrat pe mâna unui escroc. Individul...

Închide