ComunitateFlash

Mână de la mână pentru sinistraţi

Cristina Ghenea

Primele TIR-uri cu donaţii pentru sinistraţi pornesc în această dimineaţă din judeţul nostru şi se vor îndrepta către Vrancea şi Călăraşi. Campania umanitară de strângere de ajutoare pentru persoanele blocate de nămeţi, fără posibilităţi de aprovizionare, continuă până în 26 februarie.

Alimente, lemne de foc, bani…
Primul convoi porneşte la primele ore ale dimineţii din Deva şi se va îndrepta spre Călăraşi. Este vorba de două TIR-uri şi de 10 maşini de teren, încărcate cu două tone de făină, peste 30.000 de conserve, apă plată şi minerală şi 30 de tone de lemne. „Ajutoarele au fost donate atât de diferite societăţi comerciale, cât şi de cetăţenii judeţului. Hunedorenii au adus, în total, la sediile Crucii Roşii, 5.788 de kilograme de produse alimentare neperisabile, 1.600 de litri de apă şi 1.600 de conserve. De asemenea, s-a strâns şi suma de 910 lei“, a declarat Mircea Moloţ, preşedintele filialei judeţene de Cruce Roşie Hunedoara. Acesta a adăugat că mai multe firme care au contract cu Consiliul Judeţean vor să doneze o sumă totală de 60.000 de lei, bani care vor fi trimişi în Giurgiu, unde este nevoie de motorină pentru utilajele de deszăpezire. De asemenea, tot mâine dimineaţă, din Lupeni, pleacă un alt convoi, care va merge spre Vrancea. Peste 20 de TIR-uri vor transporta circa 40 de tone de alimente – cartofi, ulei, zahăr, făină, şi peste 40.000 de conserve – ce vor fi distribuite oamenilor blocaţi de zile întregi în case, din cauza nămeţilor. Convoaiele vor fi însoţite de jandarmii hunedoreni, care vor asigura supravegherea transportului şi vor ajuta la împărţirea pachetelor cu alimente.

Ajutoare de la mineri şi de la deţinuţi
Ieri, 480 de deţinuţi de la Penitenciarul Bârcea Mare au renunţat la raţia de pâine, pentru a-i ajuta pe sinistraţi. Potrivit Nicoletei Danciu, purtătorul de cuvânt al închisorii, în total, au fost strânse 277 de pâini şi acestea au fost donate persoanelor din estul şi sud-estul ţării, prin centrul de colectare aflat în cadrul unităţii militare din Deva. De asemenea, şi minerii din Valea Jiului au decis să-şi doneze raţiile de hrană, pentru a contribui la ajutarea sinistraţilor. Astfel, mâncarea ortacilor din această săptămână va fi trimisă oamenilor din Vrancea şi Buzău.
Campania umanitară de colectare a ajutoarelor pentru sinistraţi continuă până în data de 26 februarie. Hunedorenii pot dona alimente de bază, cereale, pături, lemne sau cărbune, la cele 11 centre deschise în municipiile şi oraşele din judeţ. De altfel, se pot dona şi sume de bani în contul deschis de Crucea Roşie la BCR Deva.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura