Actualitate

Mama criminală, aproape de judecată

03-Alina-Ardelean-politia-uricani1-250x200Maximilian Gânju

Dosarul în care Alina Nadia Ardeleanu (foto) este cercetată de procurori pentru omor calificat este aproape finalizat. Potrivit unor surse, anchetatorii au avut o misiune extrem de dificilă în a o audia pe învinuită, pentru că aceasta mai tot timpul era sub influenţa alcoolului.

Femeia care şi-a pierdut trei copii în incendiul devastator care s-a produs în luna aprilie a acestui an, în localitatea Uricani, este acuzată de omor calificat. Procurorii sunt aproape de a trimite în instanţă dosarul în care Alina Nadia Ardeleanu va trebui să răspundă pentru moartea celor trei copilaşi. Femeia a fost reţinută, imediat după tragedie, pentru 24 de ore, dar judecătorii au hotărât că poate fi cercetată în stare de libertate. Surse apropiate anchetei susţin că a fost extrem de dificil ca femeia să fie audiată, pentru că mai tot timpul era sub influenţa alcoolului. De altfel, hunedoreanca a fost de mai multe ori tratată la Urgenţa unităţii medicale din Petroşani din cauza alcoolului. Procurorii au stabilit că ea a aşezat o lumânare aprinsă pe spătarul unui colţar situat lângă patul în care dormeau cei trei copii, respectiv pe un plan neregulat din material textil uşor inflamabil, într-un echilibru precar, prevăzând posibilitatea răsturnării acesteia şi a aprinderii materialului textil al colţarului pe care era aşezată lumânarea şi implicit a declanşării unui incendiu la ieşirea din camera respectivă.
Totodată, din probele administrate a rezultat că femeia a pătruns în apartamentul incendiat, constatând amploarea acestuia, dar nu a sesizat vreo persoană pentru stingerea focului şi salvarea copiilor. În urma incendiului, copilul de un an al femeii a murit carbonizat, iar alţi doi, în vârstă de opt şi 10 ani, în urma unui stop-cardio respirator, respectiv din cauza intoxicării cu fum. Alina Nadia Ardeleanu a mai fost condamnată în urmă cu două luni la o pedeapsă cu suspendare pentru că a abuzat un minor.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura