Politica si administratie

Controalele inspectorilor veterinari, la ordinea zilei

Oana Mihnea

În prag de sărbători, când produsele din carne sunt cele mai căutate de cumpărători, Direcţia Sanitar Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Hunedoara este în plin program de verificare a unităţilor de alimentaţie publică, dar şi a supermarketurilor, târgurilor sau a unităţilor de procesare.
Controalele au început încă de la 1 decembrie şi se vor derula până în 11 ianuarie. Conform datelor furnizate de Mihai Jula, directorul DSVSA Hunedoara, până în prezent au fost date amenzi în valoare de 4.500 lei şi şase avertismente. Patru avertismente pentru etichetare şi manipulare necorespunzătoare a mărfii şi două pentru comercializarea neconformă a animalelor în târguri. Amenzile au fost aplicate pentru lipsa autorizaţiei de transport pentru animale şi lipsa documentelor sanitar-veterinare.
Până acum, în judeţul nostru nu a fost depistat nici un caz de trichineloză la porcine. Anul trecut, au fost identificate două animale bolnave, însă fără probleme la oameni. Analizele la carne pentru depistarea trichinelozei pot fi făcute atât la cabinetele veterinare din localităţi, cât şi la sediul DSVSA Hunedoara.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura