FlashSport

Majoretele devene au valoare europeană

Ciprian Marinuţ

Trei dintre cele patru majorete de la CNS-CSS „Cetate” Deva, antrenate de Mihaela Jecherean, au fost medaliate la Campionatul Naţional de la Arad, iar două dintre ele au obţinut dreptul de a reprezenta România la Campionatul European din Elveţia.

Cinci medalii în nouă probe

Sportivele de la şcoala campionilor au onorat prestigiul clubului „Cetate” Deva şi la primul Campionat Naţional de Majorete din istoria sportivă a României, desfăşurat la finalul săptămânii la Arad. Cele patru majorete (n.r. de fapt practicante de gimnastică aerobică devenite majorete) au concurat în nouă probe şi au reuşit să cucerească cinci medalii: una de aur, două de argint şi două de bronz. În plus, două dintre sportive au impresionat atât de tare, încât au obţinut dreptul de a reprezenta România la Campionatul European din Elveţia. „Este un bilanţ foarte bun, având în vedere că noi am început pregătirea abia în luna octombrie a anului trecut şi am mai participat la o singură competiţie oficială, cea zonală, înaintea Naţionalelor. Dincolo de medalii, am fost lăudaţi de oficialii Federaţiei pentru progresul realizat în acest scurt timp”, a spus antrenoarea Mihaela Jecherean.

Alina Bordeanu, lidera echipei devene

Vedeta echipei devene a fost Alina Bordeanu (senioară, cls. a XI-a), care a obţinut un titlu de campioană naţională la secţiunea „ritmic twirl”, două medalii de argint la „x-strutting” şi „accesorii solo” şi o medalie de bronz în proba de „accesorii duo”. „La accesorii solo, unde Alina are un exerciţiu foarte spectaculos, reacţia publicului a fost fantastică. Aplauzele şi încântarea ce li se citea pe feţe sunt greu de descris în cuvinte. Acesta a şi fost motivul pentru care Alina a fost desemnată să reprezinte România la Campionatul European din Elveţia, deşi ea a obţinut la Naţionale doar medalia de argint la această probă”, a afirmat Mihaela Jecherean. Palmaresul clubului devean a fost completat cu alte două medalii, bronz la „x-strutting”, prin Alexandra Eftenoiu şi bronz la „accesorii duo”, prin Daiana Velceanu, care a fost partenera Alinei Bordeanu. „Şi în proba de accesorii duo, în care Alina Bordeanu şi Daia Velceanu au prezentat un exerciţiu intitulat „Dansul focului”, am avut succes. Chiar dacă arbitrele le-au acordat doar medalia de bronz, publicul şi oficialii Federaţiei au reacţionat excelent, iar fetele vor merge cu acest exerciţiu la Campionatul European”, a precizat antrenoarea sportivelor devene.

Toate sportivele calificate la Campionatul European, care va avea loc în luna octombrie în Elveţia, la Neuchatel, vor participa la un stagiu de pregătire comun şi vor avea echipamente oficiale, puse la dispoziţie de Federaţie.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura