Majorare de capital la ArcelorMittal Hunedoara

26 iulie 2010 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

Nicolle Ebner

Acţionarii ArcelorMittal Hunedoara au hotărât, în cadrul Adunării Generale Extraordinare din 23 iulie, respingerea propunerii de dizolvare a societăţii şi majorarea capitalului social, prin aport în numerar, cu 397,65 milioane lei, susţine directorul general al combinatului hunedorean, Remus Păţan.

Cel mai mare aport al miliardarului Mittal, în România

Conform legii, companiile trebuie să convoace adunare generală, atunci când capitalurile proprii scad, sub 50 la sută, din valoarea capitalului social, pentru a se decide întregirea acestuia sau dizolvarea societăţii. Grupul ArcelorMittal controlează 87,89 la sută din acţiunile combinatului din Hunedoara, în timp ce SIF Banat-Crişana (SIF1) are 10,03 la sută din titluri. Decizia AGA a fost de majorare de capital, operaţiunea de suplimentare a capitalului combinatului ArcelorMittal Hunedoara cu suma de 82,6 milioane de euro reprezentând cel mai mare aport al miliardarului indian Lakshmi Mittal (unul dintre cei mai bogaţi oameni din lume), de la venirea sa, în 2001, în România. Capitalul social al companiei este, în prezent, de 147,49 milioane lei, iar potrivit raportului remis de ArcelorMittal Hunedoara Bursei de Valori Bucureşti (BVB), majorarea de capital se va face prin emiterea a 159,06 milioane acţiuni noi, la un preţ de subscriere de 2,5 lei pe acţiune. „Majorarea capitalului social este necesară, în vederea îmbunătăţirii situaţiei financiare a societăţii, prin creşterea valorii activului net al acesteia şi utilizării sumelor încasate pentru realizarea proiectelor de investiţii şi a capitalului de lucru necesar în perioada de criză economică generată”, se arată în raport.

În prezent, la ArcelorMittal Hunedoara lucrează aproximativ 700 de angajaţi, în prezent aici derulându-se o investiţie importantă, în valoare de 43 milioane de euro, pentru modernizarea laminorului de profiluri grele, într-unul de profiluri europene, conform cerinţelor pieţei de specialitate. Acţionarii ArcelorMittal Hunedoara au un termen de 32 de zile, pentru a-şi exercita dreptul de preferinţă pentru subscrierea acţiunilor nou emise.

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Theo spune:

    ZI-LE DOMN’ GEO ( POGEA ) !!!

  2. JimmiNil spune:

    lNbF4I http://www.LnAJ7K8QSpfMO2wQ8gO.com

  3. Lauren spune:

    Can I call you back? http://avanafil.blog.hu/ padlock straight cheap avanafil veal pedestrian In conservative Morocco, where tourism is a major economic activity, sex crimes by tourists are dealt with quietly and often at the expense of the victim. In fact, what made Galvan’s case notorious even before the pardon is the lengthy sentence he received for his vicious crimes; his thirty years was the harshest sentence of its kind in the legal history of Morocco.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Protected by Webpro.ro
Citește articolul precedent:
Luncoiu de Jos – sărbătoare mare, cu buget mic

Sfârşitul de săptămână i-a adunat cu mic, cu mare, pe localnicii din Luncoiu de Jos, la cea de-a doua ediţie...

Noii consilieri judeţeni au fost validaţi

Alina State, Mihaiu Gorcea şi Corneliu Pavel sunt noii consilieri judeţeni, care au ocupat posturile vacantate în urma demisiilor democrat-liberalilor...

A mai dat un „tun”

Bărbatul neidentificat de oamenii legii, care la începutul săptămânii trecute, a reuşit să-i distragă atenţia angajatului unei case de schimb...

Închide