Comunitate

Luncoiu de Jos – sărbătoare mare, cu buget mic

Sfârşitul de săptămână i-a adunat cu mic, cu mare, pe localnicii din Luncoiu de Jos, la cea de-a doua ediţie a „Zilelor comunei”.

Cu un buget mai mult decât redus, dar cu sponsorizări de la oameni cu suflet mare, sărbătoarea de la Luncoiu de Jos s-a putut materializa, bucurându-i pe săteni. “Dacă nu ar fi existat sponsorizările, ne-ar fi fost extrem de greu să continuăm tradiţia de a organiza acest eveniment. Am debutat anul trecut cu sărbătoarea şi ar fi fost mare păcat să renunţăm la ea, doar pentru că suntem în criză”, spune primarul comunei Luncoiu de Jos, Călin Dud (foto).

Meci între tineri şi mai puţin tineri

Sâmbătă seara, în centrul comunei s-a organizat discoteca tineretului. Ieri, sătenii au participat la diferite concursuri, de sărituri în saci, de aruncat ouăle, căţăratul pe stâlp, de împins maşina, sau competiţia în care a fost desemnat cel mai bun drujbist din comună. Iar ca distracţia să fie maximă, s-a conturat şi un meci de fotbal între tineri şi mai puţini tineri. Scorul egal a demonstrat că localnicii se respectă între ei.

Seară cu cântec şi voie bună

Sărbătoarea s-a încheiat cu un spectacol folcloric, care a adunat aproape întreaga comunitate condusă de edilul şef Călin Dud. „Hora ţărănească” a încheiat evenimentul din acest an, localnicii plecând spre casele lor, în liniştea serii şi cu speranţa că la anul se vor reîntâlni în acelaşi loc. „Sunt bucuros că am putut aduce zâmbetul pe chipurile oamenilor. Anul acesta este unul extrem de dificil, dar să nu uităm că sufletul îşi cere drepturile din când în când. La Luncoiu de Jos, sunt oameni care merită orice efort. Dincolo de grijile materiale, le avem şi pe cele sufleteşti, care sunt uneori mai grele şi mai supărătoare. De ce să nu încercăm să le tratăm cu voie bună, măcar o dată în an?”, spune, optimist, primarul Călin Dud. (A. Năstase)

One thought on “Luncoiu de Jos – sărbătoare mare, cu buget mic

  • Dara si Luncoiu de sus e fain. Si mai ales zona dintre lunCOAIE!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura