Maidanezii de pe străzile din Deva fac noi victime. Copil de 9 ani, muşcat la câţiva paşi de casă

8 iunie 2015 | 3 Comentarii | Publicat in: Actualitate, Flash

caineOana Mihnea

Câinii vagabonzi care îşi fac veacul pe străzile din municipiul Deva continuă să reprezinte o mare problemă pentru cetăţeni. De această dată, victima atacului unui maidanez a fost un băieţel de numai nouă ani.
Muşcat de picioare
Totul s-a petrecut în zona cartierului Dorobanţi din municipiu, aproape de lăsarea serii, sub ochii părinţilor. Chiar înainte de a păşi în scara blocului unde locuieşte, băiatul a fost înşfăcat de animalul străzii. Părinţii au tresărit ca arşi când au auzit strigătele de ajutor ale fiului lor şi au mers imediat să îl scoată din colţii dulăului. „Am fost duminică cu toată familia la iarbă verde. Când ne-am întors acasă, fiul meu cel mare a coborât primul din maşină şi a luat-o înaintea noastră spre scara blocului. În doar câteva minute, băiatul a început să ţipe. La doar câţiva paşi de noi l-am văzut tăvălit pe jos iar câinele îl muşca de picioare. Totul s-a întâmplat într-o fracţiune de secundă, câinele a sărit la el de după nişte copaci iar el nu a putut să se apere. Câinele era acolo cu un cerşetor“, a precizat Adrian Ghilan, tatăl copilului.
Cine răspunde?
După ce l-a salvat pe fiul lui de furia patrupedului, bărbatul a sunat la 112 ca să ceară ajutor. „Au venit acolo doi poliţişti şi mi-au spus că nu au ce să facă, nu pot lua nici o măsură. Nu ştiu de ce i-au trimis dacă nu ne-au putut ajuta cu nimic. Ne-au luat datele, mie şi cerşetorului, şi au plecat“, a mai precizat tatăl copilului.
După nefericita întâmplare, în evidenţele IPJ Hunedoara există un dosar penal. „A fost deschis un dosar penal pentru vătămare coporală din culpă iar acum se fac cercetări pentru identificarea animalului şi a proprietarului. În funcţie de zilele de îngrijire medicală de care va avea nevoie băiatul şi de starea lui de sănătate, încadrarea juridică poate fi schimbată. Chiar dacă este vorba despre un cerşetor, iar câinele care a muşcat copilul este în grija lui, va răspunde în faţa legii“, a declarat subcomisarul Bogdan Niţu, purtătorul de cuvânt al IPJ Hunedoara.
Câinele va fi dus la adăpost
În astfel de situaţii, chiar dacă răul a fost deja făcut, se pot lua măsuri, astfel încât aceşti câini să nu mai fie pe străzi. „Bărbatul trebuie să depună la noi o sesizare şi să ne dea mai multe detalii despre ceea ce s-a întâmplat. În baza acesteia, în cel mai scurt timp, vom trimite echipe pe teren ca să găsim animalul respectiv şi să îl ducem la cel mai apropiat adăpost“, a precizat medicul veterinar Adrian Cioran, directorul executiv al Serviciului Judeţean pentru Ocrotirea Animalelor fără Stăpân Hunedoara.
Băiatul a fost dus de către părinţi la Spitalul Judeţean Deva, unde i-a fost administrat vaccinul antitetanos, i-au fost pansate rănile şi acum se află sub atenta supraveghere a medicului de familie în cazul în care vor apărea complicaţii.

Loading...

Comentarii (3)

Trackback URL | Comments RSS Feed

  1. Kovalcsik Klara spune:

    Pana cand ne vor mai speria si musca cainii?Nu vreau sa par ciudata ,dar pe timpul lui Ceausescu asa ceva nu era.

  2. Ion spune:

    In Bucuresti problema s-a rezolvat, si o spun ca cineva care a trait ani buni cu strazi blocate si harmalaie asurzitoare noptile. Bucurestiul este la ora actuala un oras liber, mult mai curat ca in perioada 2008-2013. Au disparut custile, castroanele cu mancare, iarba a inceput sa creasca pe locurile unde in anii precedenti era numai excremente si mancare inchegata. Poti merge cu bicicleta fara teama chiar si la ore tarzii. Nu stiu care e secretul, dar Bucurestiul este astazi un oras fara maidanezi.

  3. EUTNASIATI MAIDANEZII Deva spune:

    Primaru este principalu vinovat pentru ca nu aplica legea 258/2013 !! Si voi sunteti vinovati ca in loc sa iesiti in strada sa protestati pentru demiterea acestui derbedeu care nu-i pasa de voi , stati in colibele vostre ca niste sclavi .

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Hamburgerii de la Lupeni au umplut paturile de spital

Fast-foodul din centrul municipiului Lupeni a trimis alte opt persoane la spital cu simptome de toxiinfecţie alimentară. Dacă duminică erau...

Gura lumii 9.06.2015

Vorbesc cârcotaşii că o duduie, care controlează o firmă austriacă de reciclat deşeurile, a dat-o-n bară rău de tot. Femeia,...

Bulina neagră 9.06.2015

Daniel Dan, secretarul judeţului

Închide