Mai vine sau nu Bosch la Simeria?

5 martie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Flash, Politica si administratie

Adriana Năstase

Anunţată cu mare tam-tam, fabrica Bosch de maşini de spălat din Simeria nu s-a mai făcut! Şi, se pare, nici nu o să se mai construiască. În schimb, acum apar informaţii noi care arată de ce nu a mers Bosch mai departe.

Din cauza condiţiilor economice au oprit proiectul
Potrivit celor de la Profit.ro, grupul german Bosch va schimba destinaţia fabricii anunţate în Simeria şi îşi va anunţa decizia în perioada următoare. ”Este părerea lui Andrei-Marius Brînzea, cel care a intermediat vânzarea terenului pe care a fost gândită construcţia unei fabrici de maşini de spălat şi frigidere”, scriu cei de la Profit.ro.
Bosch a decis să amâne construcţia fabricii de maşini de spălat ce urma să ocupe un teren de 44 de hectare cumpărat în 2018 în Simeria până la o nouă notificare. Reprezentanţii Bosch au anunţat atunci că, din cauza condiţiilor economice şi planificării strategice a vânzărilor bazate pe acestea, Bosch „nu vede în prezent necesitatea unor capacităţi de producţie noi suplimentare în Europa”. „Bosch poate produce o gamă variată de lucruri. Dacă nu fac maşini de spălat, pentru care aveau autorizaţie de construire, pot face unelte de lucru sau componente auto. Vom vedea o decizie în următoarea perioadă legat de fabrică, pentru că Bosch nu cumpără terenuri ca să nu le folosească. Cred că este o decizie de schimbare de destinaţie a investiţiei. Nu ştiu cât va dura, dar nu cred că vor să mai producă maşini de spălat, ci altceva. Ei sunt în permanentă discuţie cu autorităţile locale“, a declarat Andrei-Marius Brînzea, partener în cadrul companiei de consultanţă imobiliară Cushman & Wakefield Echinox.

Nu ştie nimic
Contactat, primarul oraşului Simeria, Emil Rîşteiu, susţine că nu ştie nimic despre planurile Companiei Bosch în Simeria. ”Nu ştim nimic, nu avem nici o informaţie. Ce a spus Andrei Brînzea este doar o părere de-a sa, nimic mai mult”, a declarat primarul Emil Rîşteiu pentru MESAGERUL HUNEDOREAN.

Zonă fierbinte
Fabrica Bosch din Simeria urma să atragă un buget de investiţii de aproximativ 110 milioane de euro şi să creeze peste 700 de locuri de muncă. Grupul Bosch se află pe piaţa din România din anul 1994 şi numără aproximativ 7.800 de angajaţi. În anul 2018, Bosch a înregistrat un volum de vânzări consolidate de 452 milioane de euro în România. Vânzările totale nete, incluzând vânzările companiilor neconsolidate şi livrările interne către companiile afiliate, au atins 1,2 miliarde de euro. Grupul are aici două fabrici, un centru de cercetare şi dezvoltare şi birouri de vânzări.
Zona Deva-Simeria va deveni fierbinte, în următorii ani, din punct de vedere logistic şi producţie, consideră Brînzea. Pe lângă investiţia Bosch mai este anunţată în localitatea Sântuhalm o fabrică chinezească de mobilă. Producătorul chinez UE Furniture ar urma să dezvolte unitatea de producţie pe un teren de circa 43.000 de metri pătraţi. În aceeaşi localitate, depozitul Carrefour urmează să se extindă, a spus brokerul imobiliar, care a mai precizat faptul că este doar o chestiune de timp până când vom vedea şi alţi jucători în această zonă.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Şofer fugar oprit cu focuri de armă

Incidentul s-a petrecut în municipiul Deva, unde poliţiştii au efectuat semnal regulamentar de oprire a unui autoturism. Cum cel de...

Arestat pentru spargeri comise în Germania

Suspectul de 34 de ani, din Hunedoara, a fost reţinut de poliţişti în urma unei acţiuni derulate miercuri, acesta fiind...

Staţiune fără electricitate, copaci rupţi, drumuri blocate

Acesta este bilanţul ninsorilor abundente căzute în noaptea de miercuri spre joi în Valea Jiului, cel mai afectat fiind estul...

Închide