Mai sunt bani pentru IMM-uri

5 februarie 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Adriana Năstase

Întreprinderile mici şi mijlocii (IMM) din Regiunea Vest mai pot obţine finanţări nerambursabile în cadrul Programului Operaţional Regional pentru dezvoltarea în principal a activităţilor de producţie şi de servicii, sumele disponibile pentru un proiect fiind cuprinse între 200.000 de euro şi un milion de euro, a anunţat ieri, la Deva, Sorin Maxim (foto), directorul Agenţiei de Dezvoltare Regională (ADR) Vest.

Finanţări între 200.000 şi un milion de euro
Proiectele trebuie depuse până pe 24 martie a.c., iar cofinanţarea pe care trebuie să o asigure beneficiarii este de 45 la sută.
„Încă mai sunt bani pentru zona de IMM-uri. Până în data de 24 martie este deschisă această licitaţie. E o sumă care a rămas de mai multă vreme şi am reuşit să o redeschidem drept componentă de finanţare, unde beneficiarii pot obţine finanţări între 200.000 de euro şi un milion de euro, parte nerambursabilă, la care ei trebuie să vină cu o cofinanţare de minimum 45 la sută. Este un important vehicul care poate contribui la grăbirea unor procese de dezvoltare şi aici vorbim de cele patru judeţe din Regiunea Vest“, a spus Sorin Maxim.
Se pot depune proiecte în special pentru producţie şi servicii, însă firmele interesate de astfel de finanţări pot găsi şi descărca gratuit ghidul de finanţare de pe site-ul ADR Vest.
„Tipologia este foarte largă, în principal zona de producţie şi servicii. Ghidul de finanţare este pe site-ul nostru. Se poate descărca gratuit şi acolo sunt listate, într-un mod foarte clar, toate codurile CAEN pe care se poate aplica. Beneficiarii pot funcţiona pe un cod CAEN acum şi, evident, dacă doresc să dezvolte o nouă activitate pe aceeaşi firmă, care trebuie să aibă minimum trei angajaţi, vor putea să continue cu o nouă activitate. Deci, nu finanţăm start-up-uri, nu finanţăm firme noi, finanţăm firme care deja funcţionează şi doresc să-şi dezvolte un nou domeniu de activitate sau îl continuă pe cel vechi“, a precizat directorul Maxim.
Directorul ADR Vest s-a aflat ieri la Deva cu prilejul şedinţei Consiliului pentru Dezvoltare Regională, unde s-a discutat despre investiţiile cu finanţare europeană din Regiunea Vest.

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
De ce candidează Dacian Ciodaru pentru şefia Consiliului Judeţean

Conducerea Pro România din judeţ a susţinut, ieri, o conferinţă de presă, în principal pentru a prezenta candidatul partidului la...

Avocaţii deveni au încetat protestul împotriva judecătoarei Gheberta

După ce avocaţii din Baroul Hunedoara au anunţat protestul împotriva unei judecătoare, ieri, a avut loc o întâlnire a echipei...

Bulina neagră, 6.02.2020

Beniamin Barna, tânăr din Deva Pentru că a fost arestat preventiv pentru furt, faptă comisă în Deva. La momentul infracţiunii,...

Închide