Mai puteţi? Încă o lună de stare de alertă

Guvernul a aprobat, în şedinţa de ieri, pre­lun­girea stării de alertă pe teritoriul României cu alte 30 de zile, începând cu data de 13 aprilie, şi a stabilit măsurile care se aplică pe durata aces­teia pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
Astfel, într-una din anexele la hotărârea Exe­cu­tivului se prevede ridicarea carantinei de noapte în perioada 1 mai – 2 mai, în intervalul orar 20.00 – 5.00, pentru deplasarea şi participarea la sluj­bele re­ligioase din Noaptea de Înviere a Paştelui Ortodox.
De asemenea, în zilele de 23 şi 30 aprilie, în toate localităţile, operatorii economici care des­făşoară activităţi de comerţ/prestări de servicii în spaţii închise şi/sau deschise, publice şi/sau private, îşi pot organiza şi desfăşura activitatea în intervalul orar 5,00 – 20,00.
Totodată, enoriaşii musulmani au permisiunea de a se deplasa în afara locuinţei/gospodăriei, în perioada 8 mai – 9 mai, în intervalul orar 20.00 – 5.00, pentru a participa la sărbătoarea religioasă specifică lunii Ramazan.Tot ca element de nou­tate, prin hotărâre s-a stabilit limitarea gradului de ocupare a structurilor de cazare din staţiunile litorale la cel mult 70 la sută din capacitatea maximă a acestora. Este vorba despre zona Ma­maia Nord, Năvodari, Mamaia şi Mamaia-Sat, Constanţa, Agigea, Eforie Nord, Eforie Sud, Te­chir­ghiol, Tuzla, Costineşti, Neptun-Olimp, Jupiter, Cap Aurora, Venus, Saturn, Mangalia, 2 Mai, Vama Veche. (A. Năstase)

4 comentarii la „Mai puteţi? Încă o lună de stare de alertă

 • 9 aprilie 2021 la 8:21
  Permalink

  romanii ma pot inca 1942 de luni, daca trebuie.

 • 9 aprilie 2021 la 8:23
  Permalink

  Mai putem, da. Nu e ca si cum ai fi in zone de razboi precum in Siria ori Myanmar.

 • 9 aprilie 2021 la 8:30
  Permalink

  Pana intr-o zi!

 • 9 aprilie 2021 la 10:38
  Permalink

  Meritați ce vi se întâmplă! De mască nu mai scăpăm niciodată. Nu văd pe nimeni nemulțumit. Dacă nu vă scot „băieții” în stradă nu ieșiți, mămăligarilor!

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Monstrul care şi-a violat fata vitregă, dat pe mâna judecătorilor

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tri­bu­nalul Hunedoara au finalizat ancheta şi au trimis în judecată un hunedorean care

Băgată în spital de un şofer din Croaţia

Individul n-a observat la timp că femeie se angajase în traversarea pe trecerea de pie­toni şi a lovit-o cu autoturismul.

A nesocotit obligaţiile stabilite de judecător

Bărbatul care şi-a agresat soţia şi soacra încălcând interdicţia prin care nu avea voie să se mai apropie de ele,

Închide