Mai mulţi bani pentru deplasãrile peste hotare ale şefilor de la judeţ

05 Consiliul Judetean CJ (17)

Volodia Macovei

Anul acesta, deplasările în străinătate ale celor din Consiliul Judeţean Hunedoara au alocate fonduri de aproximativ 300.000 de lei, cu 190.000 de lei mai mult decât în 2012. Diferenţa de sumă ar proveni din creşterea numărului de deplasări, de la 8 la 12.
Moloţ pe franceză, Balint pe finlandeză
Anul trecut, aleşi, angajaţi şi conducători din Consiliul Judeţean (CJ) Hunedoara au fost plecaţi în Belgia, Franţa, Spania, Suedia, Finlanda şi Ucraina. Preşedintele CJ Hunedoara, Mircea Moloţ, a participat la două deplasări, una la Bruxelles, la a 99-a sesiune plenară a Comitetului Regiunilor, cealaltă în Franţa, în vizita de lucru organizată în Departamentul Haute-Saône, regiunea Franche-Comté, aceasta fiind cea mai înghesuită deplasare, participând 11 delegaţi judeţeni.
Vicepreşedintele Ioan Rus a plecat de trei ori în delegaţii prin străinătate, o dată în Ucraina, în Dnipropetrovsk, la Conferinţa consacrată Parteneriatului şi Sesiunea Plenară a Comisiei 1 a Asociaţiei Regiunilor Europei, a doua oară la Paris, la şedinţa Comitetului Director al Eurodyssée, şi a treia oară la Bruxelles.
Vicepreşedintele Tiberiu Balint a fost mai modest în deplasări externe, el beneficiind doar de o deplasare în Finlanda, unde s-a deprins cu sistemul educaţional finlandez – model de performanţă la nivel european.
Din Arras, în Ningxia Hui
Anul acesta, prevăzător, Consiliul Judeţean Hunedoara a alocat în acest scop o sumă mai mare cu 64 la sută, adică 300.000 de lei, deşi numărul de deplasări e doar cu 33 la sută mai mare, respectiv 12 în loc de 8.
Pentru deplasările externe din 2014, conducătorii judeţului au de ales dintr-o plajă foarte largă de destinaţii. Cel mai puţin atractive par cele vizând activităţi legate de participarea la acţiunile organizaţiei Adunarea Regiunilor Europei, dar tot trebuie să se sacrifice cineva, pentru că vor fi patru astfel de deplasări. Tot aşa vor fi şi cele patru deplasări pe la instituţii internaţionale şi discuţii de programe europene. Pe lângă acestea, şefii de la judeţ au prevăzut şi deplasări în regiunile înfrăţite cu Hunedoara, din Ungaria, Elveţia, Franţa, Italia, Vietnam şi China.

One thought on “Mai mulţi bani pentru deplasãrile peste hotare ale şefilor de la judeţ

  • 6 februarie 2014 la 1:59
    Permalink

    Dupa cum stim ,nu au venit investitori asa de multi cum au promis ,de ce trebuie sa cheltuie asa de multi bani pe deplasari daca tot nu fac nimic pentru societatea civila .E un furt din banul public .

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

stiri si ziare