Mai multe fonduri pentru programul ”Bani de liceu”

6 septembrie 2018 | Adauga un comentariu | Publicat in: Politica si administratie

Pentru noul an şcolar 2018 -2019, sprijinul financiar acordat elevilor în cadrul Programului naţional de protecţie socială „Bani de liceu“ a fost majorat la 250 lei/lunar, faţă de 180 lei/lunar, cât era în prezent. Proiectul a fost aprobat în şedinţa Executivului din 5 septembrie.

De asemenea, a fost majorată şi valoarea plafonului maxim de acordare a bursei de la 150 lei la 500 lei, pe membru de familie. Această măsură a fost luată dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situaţia economică actuală, respectiv salariul de bază minim brut pe ţară garantat în plată fiind stabilit, începând cu ianuarie 2018, la suma de 1.900 lei lunar.
Indexarea cuantumului plafonului la acest nivel va asigura accesul în programul „Bani de liceu“ pentru un număr mai mare de potenţiali beneficiari.
De altfel, Ministerul Educaţiei Naţionale pregăteşte depunerea unei cereri de finanţare, în cadrul Programului Operaţional Capital Uman, prin care se are în vedere solicitarea de rambursare a sumelor cheltuite de statul român pentru perioada anilor şcolari 2015 – 2018, prin acordarea sprijinului financiar “Bani de liceu’“.
Programul „Bani de liceu” are scopul de a acorda un sprijin financiar elevilor din licee şi şcoli de artă şi meserii.
Deputat Natalia- Elena Intotero, Ministrul Românilor de Pretutindeni

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Primarul Florin Oancea a încercat noile autobuze care circulă în Deva

Ieri, primarul Devei, Florin Oancea, a invitat reprezentanţii presei la o călătorie cu noile autobuze care au fost închiriate de...

Mircea Bobora, vicepreşedinte al CDR Vest

Ieri a avut loc şedinţa Consiliului pentru Dezvoltare Regională (CDR) Vest. Cu această ocazie, au fost aleşi noul preşedinte şi...

Declaraţii uluitoare ale martorilor audiaţi în dosarul lui Robert Dan & Co. Terenuri arendate fără ştirea proprietarilor!

Tribunalul Hunedoara a dat publicităţii motivarea hotărârii din dosarul în care fostul viceprimar al Hunedoarei, Robert Dan (foto), fosta sa...

Închide