Mai multe bilete de tratament pentru pensionari

5 iulie 2016 | Adauga un comentariu | Publicat in: Comunitate

04 Ilie-Toma-Director-casa-de-pensi-1Alice Brandisz

În fiecare an, mii de pensionari îşi înregistrează cererile pentru a beneficia de un sejur de 16 zile într-o staţiune balneo-climaterică din ţară.
Anual, în câte două serii lunare, pensionarii din judeţul Hunedoara primesc bilete pentru tratament în una dintre staţiunile cu care Casa Naţională de Pensii are contract. Astfel, anul acesta s-au înregistrat aproximativ 6.300 de cereri, însă numărul acestora va depăşi cu siguranţă 7.000 până în luna noiembrie. Până la ora actuală au fost acordate 2.200 de bilete.
„Dacă în anul 2015, numărul biletelor acordate a fost cu 25 la sută mai mare faţă de anul precedent, în 2016 dorim ca numărul celor care beneficiază de astfel de bilete să crească cu mininum 10 la sută“, a afirmat Ilie Toma (foto), directorul executiv al Casei Judeţene de Pensii Hunedoara.
Printre locaţiile preferate de pensionari, pe primul loc se situează staţiunea hunedoreană Geoagiu-Băi, urmată de litoralul românesc, Felix, 1 Mai sau cele de pe Valea Oltului.
Pentru a obţine un bilet de tratament, solicitantul are nevoie de cuponul de pensie, copie după buletin şi cererea tip de la CJP. Criteriile în baza cărora pensionarii pot intra în posesia biletelor sunt mai multe, printre care tipul pensiei, cuantumul ei şi dacă au mai beneficiat astfel de bilete în ultimii doi ani. De asemenea, pensionarii cărora li se repartizează un tichet de tratament trebuie să prezinte biletul de trimitere de la medicul de familie sau medicul specialist, cu care să facă dovada afecţiunii pentru care solicită tratament. Trebuie menţionat faptul că un pensionar plăteşte pentru un bilet de tratament 50 la sută din cuantumul pensiei lunare.

Loading...

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Ionuţ Florea, cel mai bun portar la minifotbal

Portarul echipei Pera BMW Deva, Ionuţ Florea (foto), a fost desemnat cel mai bun portar al turneului final al campionatului...

Şoimul Băiţa s-a reorientat: Pisoiu îl înlocuieşte pe Pepenar în funcţia de antrenor!

Deţinătoarea ultimelor două ediţii a Cupei României, faza judeţeană, va porni în noul sezon cu o un alt antrenor principal....

Biblioteca Județeană „Ovid Densusianu” Hunedoara-Deva, la aniversare

Aniversările sunt întotdeauna prilejuri de rememorări, de aduceri aminte și de evaluări ale unei activități întinse pe mai multe decenii....

Închide