Mai mare daraua, decât ocaua! Cercetat pentru un pachet de ţigări

28 februarie 2021 | Adauga un comentariu | Publicat in: Actualitate

Resurse epuizate degeaba pentru un pachet de ţigări de contrabandă. Suspectul îl cum­părase pentru consum propriu, dar s-a ales cu un dosar penal şi a fost cercetat pen­tru con­trabandă. Procurorii au realizat că efor­turile necesare pentru desfăşurarea în con­tinuare a urmăririi penale şi cheltuielile pe care le-ar implica procesul penal sunt dis­proporţionat de mari faţă de gravitatea faptei şi a urmărilor produse, aşa că au renunţat la acuzaţii.
Potrivit legislaţiei în vigoare fapta bărbatului este fără îndoială o încălcare a legii, însă pe­ri­colul social scăzut, iar cheltuielile statului pen­tru a-l pedepsi cu cel mult o amendă pe­nală sunt extrem de ridicate şi inutile.
Suspectul a fost descoperit în urma unui con­trol al poliţiştilor derulat la un bar din Deva. ”Cu această ocazie, l-au depistat în incinta localului pe C. C. având asupra sa un pa­chet de ţigări (20 bucăţi) marca Marlboro, care nu erau marcate corespunzător, existând suspiciunea că provin din contrabandă. La mo­mentul depistării, C. C. a precizat că ţi­gă­rile fuseseră cumpărate pentru consum pro­­priu, de la o persoană necunoscută pe care a în­tâlnit-o pe raza municipiului Deva”, se arată în expunerea magistraţilor. În ciuda inves­tigaţiilor efectuate de organele de cercetare penală potrivit proceselor-verbale din 23.05.2020, 11.07.2020 şi 07.10.2020, nu au fost obţinute probe sau indicii că băr­batul comercializează ţigarete de contra­ban­dă sau îşi procură în mod obişnuit astfel de ţigarete în vederea consumului propriu. Prin urmare procurorii au renunţat la anchetă mai ales că prejudiciul stabilit de Direcţia Ge­ne­rală Regională a Finanţelor Publice Timişoara însumează 13 lei. Singura măsură care s-a putut lua în acest caz a fost confiscarea pa­che­tului de ţigări de contrabandă. (M. Gânju)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
Magazin chinezesc făcut scrum

Centrul comercial situat în apropiere de Spitalul de Urgenţă Petroşani a fost distrus de un incendiu izbucnit la etajul doi...

Arsenal în casa unui devean

Poliţiştii Serviciului Arme, Explozivi, Subs­tanţe Periculoase au descins la locuinţa sus­pectului de 46 de ani, din Deva, de unde au...

Foamea i-a îndemnat să spargă o rulotă cu sandvişuri

Doi fraţi s-au mascat din cap până în picioare, cu mănuşi şi cagule, pentru a nu lăsa urme în urma...

Închide