Actualitate

Mai bine ca anul trecut la Bacalaureat!

Un procent de 71,55 la sută dintre candidaţii din judeţul Hunedoara, care au susţinut Bacalaureatul în sesiunea din luna iunie, au reuşit să promoveze examenul.
„Au promovat un nu­măr de 1.622 de candidaţi, dintr-un total de 2.267 de candidaţi prezenţi. Dintre aceştia, 1.533 de candidaţi provin din promoţia curentă, iar 89 de candidaţi din promoţiile anterioare”, a­rată Maria Ștefănie, inspectorul general școlar. Patru candidaţi au obţinut media 10, doi dintre ei fiind absolvenţi ai Liceului Teoretic „Traian Lalescu” Hunedoara, un altul finalizându-şi studiile la Colegiul Naţional Pedagogic „Regina Maria” Deva, iar ultimul, la Colegiul Naţional „Iancu de Hunedoara”, din municipiul Hunedoara.
Pe discipline de examen, 13 candidaţi au obţinut nota 10 la proba de Limba şi literatura română, 46 la proba de Ma­tematică, 18 la Istorie, iar 84 la proba la alegere a profilului şi a specializării. Trei candidaţi au fost eliminaţi din examen.
Rezultatele din actuala sesiune sunt mai bune decât cele consemnate în anul trecut, când promovabilitatea a fost de 64,61 la sută, a precizat ISJ Hunedoara. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.