Actualitate

Casa natală a părintelui Arsenie Boca, scoasă la vânzare de o agenţie imobiliară

Casa din comuna hunedoreană Vaţa de Sus în care a copilărit Arsenie Boca a fost scoasă la vânzare pe olx.ro de o agenţie imobiliară din Cluj, susțin cei de la RTV. „Aşteptăm ofertele dumneavoastră pen­tru cumpărarea acestui loc mirific”, se arată în anunțul agenției.

Drum dificil
Neobişnuit este faptul că agenţia imo­biliară nu are stabilit un preţ, ci îi îndeamnă pe potenţialii cumpărători să facă o ofertă. Pe locul casei în care a copilărit Arsenie Boca se află o casă veche din lemn şi chirpici cu pereţii acoperiţi de portretele de mari dimensiuni ale lui Arsenie Boca. Casa păstrează o parte din mobilierul fostei case părinteşti: un pat vechi de peste 100 de ani, o măsuţă şi o băncuţă, toate din lemn.
„Până în urmă cu câţiva ani, această căsuţă, folosită şi ca şură, fusese lăsată în para­gină. Ea a fost amenajată, pentru a putea fi din nou locuită. Deşi drumul este greu până aici, tot mai mulţi oameni ajung pe Dealul Bujoara pentru a vedea unde s-a născut părintele”, spune călugărul Nicolae Ionescu, cel care s-a îngrijit de casă.

„Oportunitate unică,
în România, pentru investitorii imobiliari”
„Se vinde locul natal al Sfântului Părinte Arsenie Boca, de pe dealul Bujoara, din satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara. În Munții Metaliferici, din jude­țul Hunedoara, într-un peisaj de poveste, într-un loc retras, binecuvântat, la o altitu­dine de 600-650 m, în 1910 a văzut lumina zilei, cel ce avea să fie cunoscut și numit în popor Sfântul Ardealului, părintele Arsenie Boca. Aici și-a petrecut copilăria până la vârsta de 12 ani, alături de mama sfinției sale, Creștina și tatăl Iosif”, susțin cei care vor să vândă proprietatea.
Astăzi se mai păstrează doar vatra casei părintești, însemnată de o cruce de mar­mură albă, ridicată de credincioșii locului, iar ca semn de sfințenie a locului se află construită o frumoasă bisericuță a Schitului Bujoara, schit de măicuțe, ce poartă hramul și ocrotirea Sfântului Ioan Iacob Hozevitul, de la Neamț.
Proprietatea are 8,5 Ha – Teren extra­vilan, fânețe și teren arabil, 2 căsuțe + anexă + 1 foișor de vară. Locația: satul Vața de Sus, comuna Vața de Jos, județul Hunedoara, România.Proprietatea face parte din pa­trimoniul spiritual ortodox, unică, inesti­mabilă, ca valoare spirituală. (A.Năstase)

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.