Magnus Carlsen a câştigat cel mai mare turneu de şah online

4 mai 2020 | Adauga un comentariu | Publicat in: Sport

Marele maestru norvegian Magnus Carlsen (foto), campionul mondial en titre la şah, a câştigat turneul online organizat la iniţiativa sa, în finala căruia l-a învins pe americanul Hikaru Nakamura, informează site-ul Chess24.com, care a găzduit această competiţie.

„Nu vreau să vă mint, ar fi fost o mare dezamăgire dacă nu aş fi câştigat acest turneu. Sunt fericit”, a declarat Carlsen, învingător cu 2,5-1,5 în faţa japonezului Hikaru Nakamura, numărul unu mondial la şah blitz, conform ierarhiei FIDE pe luna aprilie.
Această victorie, venită după o finală foarte disputată, i-a permis norvegianului să intre în posesia cecului de 70.000 de dolari rezervat învingătorului, în timp ce Nakamura s-a consolat cu suma de 45.000 de dolari rezervată finalistului.
Turneul Magnus Carlsen Invitational a beneficiat de premii totale în valoare de 250.000 de dolari, la startul său fiind prezenţi şase dintre cei opt mari maeştri participanţi la recentul Turneu Challenger de la Ekaterinburg (Rusia), suspendat în luna martie, după debutul pandemiei de coronavirus.
Competiţia organizată de campionul lumii a avut o primă fază cu şapte runde, la capătul căreia au fost stabiliţi cei patru semifinalişti. În penultimul act, Magnus Carlsen l-a învins pe chinezul Ding Liren, în timp ce Hikaru Nakamura s-a impus în faţa vicecampionului mondial american Fabiano Caruana, în finala turneului întâlnindu-se deci Magnus Carlsen şi Hikaru Nakamura. (N. Gavrea)

Scrie un comentariu

stiri si ziare
Citește articolul precedent:
„Viaţa trebuie să meargă înainte, dar cu mare atenţie“. Interviu cu prof. Suraj Moravan, de la secţia de lupte libere a LPS Cetate Deva

Majoritatea sportivilor se pregătesc acasă, după programe întocmite de coordonatorii activităţilor, după modele create special pentru grupuri şi mai ales...

Noi pozitivi, dar şi vindecaţi la spitalul judeţean, sanatorii şi centre speciale

Au venit ultimele date despre situaţia din sanatoriile din judeţ şi centrele speciale.

Situaţia infecţiilor cu Covid-19 în judeţ şi în ţară, în 4 mai 2020

De la începutul monitorizării, până luni, 4 mai, în judeţul Hunedoara, un număr de 534 persoane au fost confirmate pozitive...

Închide