Sport

Magnificii de la Corvinul Hunedoara! Spectacol la maxim, „corbii” sunt de neoprit

A fost spectacol miercuri seara pe stadionul „Michael Klein” din Hunedoara, la prima semifinală din cadrul ediției 2023-2024 a Cupei României, în care s-au întâlnit Corvinul Hunedoara și FC Voluntari.

De la echipa de aur
Deși a plouat aproape toată ziua, la meci au asistat peste 10.000 de spec­tatori veniți să vadă cum echipa lor de suflet, Corvinul se bate pentru o pro­movare istorică în finala competiției naționale. Ambele formații au jucat a treia semifinală din istoria lor, iar hu­nedorenii, antrenați de Florin Maxim, au dorit să obțină prima lor accedere în finală, din postura de divizionară se­cundă, în fața unei echipe dintr-o ligă superioară. Așa cum ne-au obișnuit la toate meciurile disputate acasă, lovi­tura de începere a fost dată de un fost com­ponent al echipei de aur a Corvinului. De această dată, a fost Dorin Mateuț, fost jucător la Corvinul în perioada 1981-1986.

Golul victoriei
Gazdele au început bine jocul și au avut câteva acțiuni bine gândite de către Lupu sau Coman sau Velisar care au prefațat primul gol. Hunedorenii vor înscrie în minutul 20, autor fiind Antoniu Manolache, care a trimis în colțul lung al porții apărate de Vâlceanu. Bucurie în tribune și pe teren, deși au fost momente de așteptare până când arbitrii din cabina VAR au validat golul înscris de către gazde. Până la pauză, am asistat la câteva acțiuni nefina­li­zate, cu hunedorenii mereu în prim plan. Repriza secundă a fost mai ani­mată și cu alte două goluri înscrise de către jucătorii Corvinului care au do­minat jocul și au pus presiune la poarta adversă. Drept urmare, în minutul 62 s-a înscris cel de al doilea gol al gazdelor: Alexandru Neacșa a preluat o minge de­viată, trage înșe­lător de la circa 25 de metri lateral stânga, plasat, pe colțul scurt, iar portarul, Vâlceanu vede târziu balonul și primește gol noro­cos. Golul victoriei, de 3-1, a fost înscris de Marius Coman. Cu această vic­torie, Corvinul s-a calificat în finala Cupei României, programată pe 15 mai.
Corvinul: Lefter – Fl. Iacob, Lică, Ant. Manolache (D. Pop 90’), Velisar – Hrezdac (M. Chindriș 88’), Bradu – Lupu (Hergheligiu 90+3’), Al. Neacșa (cpt.), Nic. Pîrvulescu – M. Coman (T. Mitran 90+3’);Rezerve neutilizate: Blaga – Ad. Nicolae, Predică, Seb. Ion, Câmpan; Antrenor: Florin Maxim

Ceva extraordinar
Dan Bobouțanu-primarul munici­piu­lui Hunedoara:”În urmă cu trei ani am vorbit cu Ioan Andone și mi-a spus, hai să facem o performanță cu echipa această. Și, iată, acești băieți minunați, după muncă extraordinară, au reușit să obțină o performanță care depășește orice performanță a Corvinului din anii ‘80. E adevărat că atunci a fost și un loc trei în campionatul național, o par­ti­ci­pare în Cupele Europene, dar în con­junc­tura actuală, cu un club venit din Liga a treia, cu doar un an în liga se­cundă, să ajungi în finala Cupei României, este ceva extraordinar. Le mulțumesc bă­ieților, eu cred că toată Hunedoara este mândră de ei și evi­dent, ne întâlnim cu toții la finala de la Sibiu”.

Cu toții, la Sibiu
Dan Colesniuc – președintele FC Corvinul: „Este o seară memorabilă, am crezut în șansa noastră, am creat aici, la clubul nostru, o echipă care este capabilă să învingă orice echipă din Liga întâi. După cum s-a văzut, oricine a venit în fața noastră a plecat înfrânt. Am reușit să ajungem în finală, am scris istorie, și asta mă bucură cel mai mult. Avem o echipă de neînvins. Invit pe toată lumea din orașul nostru, pe iubitorii fotbalului hunedorean, să vină la Sibiu, la finala Cupei României, să fie alături de noi, să ne susțină ca să aducem Cupa acasă”.

Au demonstrat ce valoare au
Alexandru Neacșa – căpitanul Corvinului: „Este o victorie meritată, o calificare extraordinară și ne simțim acum foarte bine cu toții. Am crezut cu toții că putem să ajungem în finală. Publicul a fost senzaţional, ne-a încu­ra­jat tot timpul și asta a contat enorm. Mie mi s-a părut că a fost mult mai aproape de noi, față de meciul cu CFR Cluj. Le mulțumim și sper ca măcar jumătate dintre spectatorii din această seară să fie în tribune și la meciul de la Sibiu. Va fi o finală, avem șanse 50 la 50, nu contează cu cine o să jucăm acolo, vrem să ne bucurăm cu toții de fotbal”.
Antoniu Manolache: „A fost un meci de vis. Noi ne așteptam la un rezultat pozitiv, de aceea am intrat pe teren, ca să luptăm pentru victorie. Voiam să câștigăm meciul din seara aceasta. Mulțumesc lui Dumnezeu că a fost mereu cu noi, ne-a ajutat, m-a ajutat și pe mine să înscriu și sunt foarte fericit că pot să joc în finala de pe 15 mai, de la Sibiu. Cred că publicul din tribune a fost mai mult decât al 12-lea jucător, a fost alături de noi, ne-a susținut. Le mul­țu­mim și celor din galerie care au cântat tot timpul. Știu că aici, la Hunedoara, toată lumea respiră fotbal. Iar pentru finală, să fiu sincer, nu am un adversar preferat. Îmi doresc ca noi să fim bine, să jucăm ceea ce știm și să jucăm un fotbal plăcut, de calitate, așa cum fa­cem când întâlnim echipe considerate superioare. Am demonstrat că suntem jucători care putem face oricând pasul spre liga întâi, iar la Hunedoara am creat un grup care poate face orice. Ploaia ne aduce, după cum vedeți, mult noroc, de fiecare dată când jucăm meciuri importante. Încă o dată le mul­țumesc spectatorilor și suporterilor pentru că ne-au susținut în această calificare“.
Viorel Lică: „Este o victorie așteptată și, în același timp, muncită de către noi. Ne-am antrenat foarte bine și astăzi credem că am făcut pe toată lumea fericită cu această victorie și calificare în finală. Acum rămânem în cantona­ment, urmează meciul cu Dacia Mioveni din play-off, trebuie să ne revenim. Sărbătorim dar ne gândim și la ce avem de făcut de acum înainte. Cum am spus, ne bucurăm că i-am fă­cut fericiți pe toți cei din tribune, de la mic la mare și îi rugăm să vină alături de noi la meciul de la Sibiu”.

Voință și ambiție
Florin Maxim – antrenor: “A fost o atmosferă superbă în tribune, băieții s-au mobilizat exemplar, pentru că nu e ușor să joci împotriva unei echipe de primă ligă, pe propriul teren, cu un stadion plin. A fost o mare presiune pe umerii lor după meciul cu CFR Cluj, am jucat în 15 zile cinci meciuri. Nu este ușor acest lucru, dar băieții s-au pregătit bine, s-au odihnit, au muncit, și s-au mobilizat exemplar. Au avut voință, ambiție și au interpretat foarte bine jocul. Am luat acel gol, pe o tranziție, ușor, dar noi am avut controlul și ne-am implicat mai mult după pauză. Cred că meciul a plăcut tuturor. Va fi o finală și, vorba cunoscută de toți, finalele nu se joacă, ci se câștigă. Este bine să ai vise, să ai pentru ce lupta. Vremea ne-a purtat noroc, și cu FCSB-ul a plouat și cu CFR Cluj, ploaia ne priește. Publicul a fost fantastic, a crescut ca și echipa noastră și cred că fotbalul românesc are nevoie de un astfel de public. Într-un oraș cum este Hunedoara, publicul are nevoie de fotbal și vreau să cred că o să fim și noi parte integrantă în istoria fotbalului hunedorean. (N.Gavrea)

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura