Actualitate

„Magneţii” au pus ochii pe locomotiva de epocă din centrul Petroşaniului

03 locomotiva PetrosaniMaximilian Gânju

Amplasată în urmă cu trei ani la una din porţile de intrare în municipiul Petroşani, locomotiva cu abur a devenit o atracţie mai ales pentru copii, dar şi pentru turiştii care ajung în Staţiunea Parâng şi nu ratează ocazia de a se fotografia lângă bijuteria veche de 110 ani.
Pe lângă admiratori, locomotiva din Piaţa Victoria atrage şi hoţii de fier vechi care-şi încearcă norocul. „Magneţii” au sustras câteva piese din gărduleţul ce împrejmuia linia ferată pe care este amplasat mastodontul, care păreau de fier, însă în realitate erau din lemn, spune Nicolae Stăncioi, şeful Biroului Poliţie Locală Petroşani. Din acest motiv, poliţiştii locali şi-au înteţit patrulele şi până acum au reuşit să-i ţină la distanţă pe hoţi. „Pe lateral erau nişte bare la un ansamblu şi au crezut că sunt din fier dar erau din lemn şi le-au luat, dar altceva nu au putut să ia. (…) Patrulele au tot trecut prin zonă, pentru că au fost perioade când nu puteam vedea obiectul pe sistemul de supraveghere. Chiar acolo îşi parca un şofer TIR-ul, tocmai pentru că zona este monitorizată video şi ţine hoţii la distanţă”, a mai precizat Stăncioi.
Locomotiva de patrimoniu ruginea într-un depou, a fost produsă în anul 1906 şi a ajuns cu titlul gratuit de la CFR la Primăria Petroşani. Doar şapte astfel de locomotive mai există în Europa, majoritatea exponate în muzee sau pieţe publice.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura