Actualitate

Magia sărbătorilor de iarnă a cuprins municipiul Deva

La Deva, au fost aprinse deja lu­mi­nițele pentru sărbătorile de iarnă. Orașul e scăldat în valuri de lumini multicolore, lucru care îi încântă pe deveni și nu numai. Deși Crăciunul nu a sosit, tot orașul pare magic. În centrul municipiului este și târgul de iarnă, în fața Casei de Cultură, iar fluxul de vizitatori este unul mare.

 

Aproape 1 milion de lei

Primăria Deva a închiriat ornamen­tele de iluminat festiv pentru mai multe străzi din municipiu, pentru suma de aproa­pe 1 milion de lei. Ilu­minatul de sărbători a fost montat, printre altele, pe bulevardul Iuliu Maniu, 1 Decembrie 1918, Bulevardul 22 decembrie, Bule­vardul Decebal, în Piața Victoriei, Piața Unirii, Grădina urbană de pe strada D. Zamfirescu, străzile M. Eminescu, Streiului, Horea, Dacia, în parcarea de la Aqualand.

 

În parc, totul s-a rezolvat

Devenii se bucură de noua înfățișare a orașului, astfel că, atât copiii cât și cei mari, fac plimbări mai lungi, pe străzile îm­podobite cu aceste luminițe care anun­ță sărbătorile de iarnă. Magia a cuprins orașul, iar locuitorii se bucură de tot ceea ce înseamnă sărbători de iarnă. Asta, cu toate că viața a devenit mai scumpă.
„Nu puteam să nu montăm și în acest an luminițele festive. Am încercat să avem iluminat festiv în toate cartierele, câte un pic, evident că în centrul municipiului este o concentrație mai mare”, a spus Florin Oancea (medalion), edilul șef al municipiului Deva.
Și Parcul de la poalele Cetății a fost împodobit. Pentru prima dată, s-a rezolvat aici problema cu căderile de curent, astfel că aceia care vor veni să patineze în parc nu vor mai suferi de pe urma opririlor de alimentare cu energie electrică. Tunelul luminos din parc va funcționa timp de 2 luni.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura