EvenimentFlash

Magazinele „de vise“ au băgat un petroşănean în spital

Nicoleta Popa

Un petroşănean a ajuns la Secţia Urgenţe a Spitalului Petroşani, după ce a fumat o ţigară cu ierburi cu efect halucinogen, cumpărată de la un magazin din acelaşi municipiu.

Bărbatul, în vârstă de 29 de ani, s-a prezentat la spital acuzând o stare de ameţeală, somnolenţă şi agitaţie. El a declarat poliţiştilor că s-a întâlnit cu un prieten, care i-a recomandat să fumeze o ţigară pe care acesta din urmă a cumpărat-o de la un magazin „de vise“ din municipiul Petroşani. După ce au consumat ţigara, cei doi s-au despărţit, iar după aproximativ 10 minute, bărbatul de 29 de ani s-a simţit rău şi s-a dus la spital.

„Tânărul s-a prezentat la Urgenţă cu o stare de somnolenţă. El a fost ţinut sub observaţie, iar ieri dimineaţă a fost externat. Starea lui este bună,” a precizat dr. Alexandrina Remescu, directorul Spitalului din Petroşani.

„Am primit un apel telefonic de la Spitalul de Urgenţă Petroşani, prin care am fost sesizaţi că aici s-a prezentat un tânăr care acuză probleme de sănătate, provocate de consumul unor substanţe halucinogene. Tânărului i-au fost recoltate probe biologice, pentru a se putea determina natura substanţei. Vom face în continuare cercetări, pentru a stabili dacă substanţa era una interzisă la comercializare sau nu şi pentru a afla de unde provine,” a declarat comisarul Vasile Bejat, ofiţer în cadrul Biroului de Investigaţii Criminale Petroşani.

Plantele halucinogene, interzise de la comercializare

Deputaţii au adoptat ieri un proiect de lege, care prevede interzicerea comercializării, punerii în vânzare, distribuirii şi livrării produselor etnobotanice din plante, extracte sau combinaţii din plante cu efect halucinogen sau euforic. Proiectul stabileşte că punerea în vânzare, distribuirea şi livrarea unor astfel de produse sunt interzise şi se pedepsesc cu închisoare de la şase luni, la trei ani.

Comisia de sănătate a dat aviz negativ

Tot ieri, Comisia de sănătate publică din Senat a avizat negativ trei propuneri legislative, privind interzicerea substanţelor etnobotanice, motivele invocate fiind dezbaterea unitară a tuturor proiectelor în domeniu şi intenţia Guvernului de a emite o ordonanţă de urgenţă în acest sens.

Premierul Emil Boc a cerut vinerea trecută, ministrului Sănătăţii, să finalizeze în regim de urgenţă un act normativ privind interzicerea consumului de plante halucinogene, indiferent dacă există sau nu un aviz al Comisiei Europene, arătând că distribuirea acestor substanţe provoacă numeroase decese printre tineri.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Descoperă mai multe la Stiri si informatii din judetul Hunedoara. Mesagerul Hunedorean

Abonează-te acum ca să citești în continuare și să ai acces la întreaga arhivă.

Continuă lectura