Actualitate

Mafia traficului de persoane, condusă de un român: 36.000 de persoane trecute ilegal, profit 152 milioane de euro, 205 arestați

Poliția a destructurat o organi­zație internațională de trafic de mi­granți care aducea migranți din Ungaria în Austria pe scară largă. În total, 205 persoane au fost arestate în Austria, Slovacia, Republica Cehă și România.

Au confiscat 80 de autovehicule
Șeful bandei, Nicu O., a evadat din închisoarea St. Pölten în 2020. În colaborare cu autoritățile de po­liție române și ofițerul de legătură român, s-a stabilit că principalul autor și șeful organizației a fost ce­tățeanul român de 28 de ani Nicu Gavril O., care era deja cu­nos­cut în Austria. Șeful bandei era de fapt deja în închisoare în St. Pölten, dar a reușit spectaculos să eva­deze în noiembrie 2020, după un tratament în ambulatoriu.
Se spune că această bandă ar fi trecut ilegal peste 36.100 de per­soane. Organizația este, de ase­menea, vinovată de împușcarea unor militari de bază în Burgenland în ianuarie. Dar și de asfixierea a doi refugiați care s-au sufocat
într-un camion mic în octombrie. In­ves­tigațiile au început în 2021, iar în total au fost confiscate 80 de ve­hicule destinate traficului. Trafi­canții de persoane ar fi avut o cifră de afaceri de aproximativ 152 de mi­lioane de euro. „Cu aceste ban­de, o viață umană nu valorează ni­mic. Totul se rezumă la profit, la lă­comia de bani, la metodele brutale ale mafiei”, a declarat ministrul de Interne din Austria. El a anunțat că va continua să lupte cu vigoare și cu toate mijloacele disponibile îm­potriva traficului de ființe umane.
De la începutul anului 2021, Bi­roul Provincial de Poliție Criminală Burgenland a observat o creștere a traficului de migranți prin punc­tele de trecere a frontierei din Burgen­land și peste frontiera verde, în principal cu ajutorul unor camionete.
Investigațiile criminaliștilor din Burgenland au arătat că aceste că­lătorii pot fi atribuite unei sin­gure organizații criminale de trafic de persoane.

Comenteaza

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.